internet dating

Internet dating maakt singles kieskeurig

Internet dating is tegenwoordig algemeen aanvaard.  Tien jaar geleden was het nog beschamend om toe te geven dat je je partner via het internet had leren kennen. Maar sindsdien is er veel veranderd dankzij de komst van Facebook, datingsites, Instagram. Naast het positieve dat het brengt, kun je het als nadeel zien dat singles te kieskeurig worden.

Verdienen aan het niet koppelen

“Datingsites vormen een industrie die geen winst maakt omdat ze zo succesvol zijn in het koppelen van mensen, maar juist omdat ze dat niet zijn.” Wanneer je nadenkt over deze zin, dan zit daar wel een kern van waarheid in. Wanneer je meteen de ware vindt, dan ben je klaar en valt er niets meer aan jou en je nieuwe partner te verdienen. Als je de ware echter niet vindt op de ene site, dan ga  je naar een andere.  Er bestaat voor iedereen een datingwebsite, je hebt er specifieke voor vegetariërs, voor mooie mensen, voor lelijke mensen, voor vrouwen die een rijke vis aan de haak willen slaan. Voor ieder wat wils.

Desillusie

Een Britse journaliste heeft er nogal een uitgesproken mening over: “Mijn ervaringen leren mij dat er drie soorten internetdaters zijn: De perverts die meteen naakt gaan via de webcam. Mensen die niet kunnen spellen en als derde de leugenaars. In de virtuele wereld is iedereen een uitstekende ICTer met een druk gevuld sociaal leven en een uitgebreide culturele interesse. Maar de waarheid is dat als je echt zo succesvol en drukbezet bent, je waarschijnlijk geen tijd hebt om achter je computer te zitten, anders dan voor je werk.”

Internet dating maakt singles kieskeurig

Daarnaast is het ook zo dat hoe meer vissen er in de zee zitten, je kieskeuriger wordt. Want waarom zou je zo maar met de eerste de beste uitgaan, terwijl er op het internet misschien iemand op je zit te wachten die toch net iets meer verdient, zich beter kan kleden of stipter is. Iemand selecteren op basis van zijn job, hobby’s en interesses die ze vaak maar snel ingevuld hebben, is toch nog net iets anders dan op iemand afstappen in een cafe en die persoon uit te vragen. Voor je toe bent om eens met die ander uit te gaan, kun je tegenwoordig al alles te weten komen over iemand via Facebook of Twitter. Dit kan er voor zorgen dat je sneller iemand afschrijft zonder dat je deze voorkennis zou hebben.

Vonk belangrijk in de liefde

Toch kan een echt afspraakje je overtuigen dat deze persoon ondanks zijn onvolmaaktheden, iets wat iedereen bezit, toch perfect bij je kan passen. Uit onderzoek blijkt duidelijk dat mensen die een waslijst aan eisen hebben voor een potentiële partner minder kans hebben om een goede match te vinden. Elkaar in het echt ontmoeten maakt vaak dat die slechte eigenschappen van een persoon vergeten worden door een speciale vonk tussen personen. Want het voelen van een bepaalde klik of een vonk blijft toch belangrijk in de liefde. Geef dit moment dus af en toe een kans.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.