Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
internet dating
22 februari 2018

Internet dating maakt singles kieskeurig

Internet dating is tegenwoordig algemeen aanvaard.  Tien jaar geleden was het nog beschamend om toe te geven dat je je partner via het internet had leren kennen. Maar sindsdien is er veel veranderd dankzij de komst van Facebook, datingsites, Instagram. Naast het positieve dat het brengt, kun je het als nadeel zien dat singles te kieskeurig worden.

Verdienen aan het niet koppelen

“Datingsites vormen een industrie die geen winst maakt omdat ze zo succesvol zijn in het koppelen van mensen, maar juist omdat ze dat niet zijn.” Wanneer je nadenkt over deze zin, dan zit daar wel een kern van waarheid in. Wanneer je meteen de ware vindt, dan ben je klaar en valt er niets meer aan jou en je nieuwe partner te verdienen. Als je de ware echter niet vindt op de ene site, dan ga  je naar een andere.  Er bestaat voor iedereen een datingwebsite, je hebt er specifieke voor vegetariërs, voor mooie mensen, voor lelijke mensen, voor vrouwen die een rijke vis aan de haak willen slaan. Voor ieder wat wils.

Desillusie

Een Britse journaliste heeft er nogal een uitgesproken mening over: “Mijn ervaringen leren mij dat er drie soorten internetdaters zijn: De perverts die meteen naakt gaan via de webcam. Mensen die niet kunnen spellen en als derde de leugenaars. In de virtuele wereld is iedereen een uitstekende ICTer met een druk gevuld sociaal leven en een uitgebreide culturele interesse. Maar de waarheid is dat als je echt zo succesvol en drukbezet bent, je waarschijnlijk geen tijd hebt om achter je computer te zitten, anders dan voor je werk.”

Internet dating maakt singles kieskeurig

Daarnaast is het ook zo dat hoe meer vissen er in de zee zitten, je kieskeuriger wordt. Want waarom zou je zo maar met de eerste de beste uitgaan, terwijl er op het internet misschien iemand op je zit te wachten die toch net iets meer verdient, zich beter kan kleden of stipter is. Iemand selecteren op basis van zijn job, hobby’s en interesses die ze vaak maar snel ingevuld hebben, is toch nog net iets anders dan op iemand afstappen in een cafe en die persoon uit te vragen. Voor je toe bent om eens met die ander uit te gaan, kun je tegenwoordig al alles te weten komen over iemand via Facebook of Twitter. Dit kan er voor zorgen dat je sneller iemand afschrijft zonder dat je deze voorkennis zou hebben.

Vonk belangrijk in de liefde

Toch kan een echt afspraakje je overtuigen dat deze persoon ondanks zijn onvolmaaktheden, iets wat iedereen bezit, toch perfect bij je kan passen. Uit onderzoek blijkt duidelijk dat mensen die een waslijst aan eisen hebben voor een potentiële partner minder kans hebben om een goede match te vinden. Elkaar in het echt ontmoeten maakt vaak dat die slechte eigenschappen van een persoon vergeten worden door een speciale vonk tussen personen. Want het voelen van een bepaalde klik of een vonk blijft toch belangrijk in de liefde. Geef dit moment dus af en toe een kans.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

Single op Valentijnsdag: 14 x een alternatief

Hoewel de ene single er geen bal om geeft steekt het...

10 tips om je nieuwe liefde te ontmoeten

Het nieuwe jaar is van start, nieuwe ronde nieuwe kansen dus,...

Zo kan een medium je helpen met het vinden van de ‘ware’

Ben jij op zoek naar de juiste partner of zoek je...

Zo kom je de feestdagen door met een gebroken hart

Hartstikke gezellig hoor die feestdagen in het verschiet! Tenzij het net...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie

Condoom.nl