Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
dumpen
24 oktober 2014

Internet dating leidt tot verrassend andere relaties

Ben jij ook aan het online daten? Dan moet je niet verbaasd zijn als je uiteindelijk aan een andere partner blijft hangen dan je had gedacht.

Volgens een promotieonderzoek, gedaan aan de Rijksuniversiteit van Groningen door Gina Potârca komen mensen via online dating vaker uit op een partner met een hele andere achtergrond dan wanneer ze een relatie krijgen met iemand via het werk, familie of gemeenschappelijke vrienden.

Afwijkend

Volgens de onderzoekster gaan singles online wel op zoek naar iemand met een vergelijkbare achtergrond en selecteren ze wel op afkomst, godsdienst, ras en opleiding maar stuiten ze omdat het aanbod aan singles op datingsites zo enorm is vaker op iemand die daar van afwijkt.

Verschil moet er wezen

Uit een Amerikaanse studie bleek al dat koppels die elkaar via internet dating hebben ontmoet minder op elkaar lijken dan stellen die elkaar op andere manieren hebben ontmoet. De verschillen in ras, religie en opleiding komen vaker voor bij internetliefdes. Ook al zoeken singles op een datingsite wel naar iemand die redelijk op hem of haar lijkt dit blijkt minder belangrijk te zijn dan stellen die elkaar niet via internet hebben ontmoet.

Internationale verschillen

Potârca maakte gebruik van de geanonimiseerde data van een grote internationale datingsite. Daardoor kon ze ook internationale verschillen vaststellen tussen de voorkeuren van internetdaters. Zo blijken gescheiden moeders in landen waar de arbeidsparticipatie van vrouwen hoog is of de kinderopvangfaciliteiten goed zijn, minder belang te hechten aan de opleiding en economische status van een mogelijke partner dan vrouwen in landen die minder vrouwvriendelijk zijn.

M/M en V/V relaties

Een zelfde conclusie kunnen we trekken als het gaat om de voorkeuren van homoseksuele singles en online daters.  Potârca zegt hierover: ‘In landen waar homoseksualiteit sociaal en institutioneel geaccepteerd is, dus waar homo stellen kunnen trouwen, daar zijn homo’s en lesbiennes vaker op zoek naar een duurzame relatie voor de lange termijn en hechten ze meer belang aan monogamie dan in landen waar homoseksuele relaties minder worden geaccepteerd.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single vrouwen van dertig plus krijgen extra vrije dagen om te daten

Extra vrije tijd van de baas om te gaan daten? In...

Zo herken je mensen die minder aardig zijn dan ze zich voordoen

Heb je ooit het gevoel gekregen dat iemand met wie je...

Meerderheid singles date gewoon door tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen hebben singles wel wat anders aan hun hoofd...

Geef je op voor het First Dates Hotel

Het First Dates Hotel komt naar Nederland dus dit is je...

December extra spannend voor prille relaties

Als je aan het daten bent en het is december, kun...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie