Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
dumpen
24 oktober 2014

Internet dating leidt tot verrassend andere relaties

Ben jij ook aan het online daten? Dan moet je niet verbaasd zijn als je uiteindelijk aan een andere partner blijft hangen dan je had gedacht.

Volgens een promotieonderzoek, gedaan aan de Rijksuniversiteit van Groningen door Gina Potârca komen mensen via online dating vaker uit op een partner met een hele andere achtergrond dan wanneer ze een relatie krijgen met iemand via het werk, familie of gemeenschappelijke vrienden.

Afwijkend

Volgens de onderzoekster gaan singles online wel op zoek naar iemand met een vergelijkbare achtergrond en selecteren ze wel op afkomst, godsdienst, ras en opleiding maar stuiten ze omdat het aanbod aan singles op datingsites zo enorm is vaker op iemand die daar van afwijkt.

Verschil moet er wezen

Uit een Amerikaanse studie bleek al dat koppels die elkaar via internet dating hebben ontmoet minder op elkaar lijken dan stellen die elkaar op andere manieren hebben ontmoet. De verschillen in ras, religie en opleiding komen vaker voor bij internetliefdes. Ook al zoeken singles op een datingsite wel naar iemand die redelijk op hem of haar lijkt dit blijkt minder belangrijk te zijn dan stellen die elkaar niet via internet hebben ontmoet.

Internationale verschillen

Potârca maakte gebruik van de geanonimiseerde data van een grote internationale datingsite. Daardoor kon ze ook internationale verschillen vaststellen tussen de voorkeuren van internetdaters. Zo blijken gescheiden moeders in landen waar de arbeidsparticipatie van vrouwen hoog is of de kinderopvangfaciliteiten goed zijn, minder belang te hechten aan de opleiding en economische status van een mogelijke partner dan vrouwen in landen die minder vrouwvriendelijk zijn.

M/M en V/V relaties

Een zelfde conclusie kunnen we trekken als het gaat om de voorkeuren van homoseksuele singles en online daters.  Potârca zegt hierover: ‘In landen waar homoseksualiteit sociaal en institutioneel geaccepteerd is, dus waar homo stellen kunnen trouwen, daar zijn homo’s en lesbiennes vaker op zoek naar een duurzame relatie voor de lange termijn en hechten ze meer belang aan monogamie dan in landen waar homoseksuele relaties minder worden geaccepteerd.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De Villa komt terug en zoekt singles

Temptation Island, First Dates, Love Island; het zijn slechts enkele programma's...

Singles opgelet: First Dates is op zoek naar jou!

Heb jij na lang zoeken jouw enige echte grote liefde nog niet...

Waarom het soms moeilijk is om te daten in New York als single vrouw

New York heeft de grootste warenhuizen, de meest trendy restaurants en...

Dit kun je leren over liefde en relaties

Happy met je single bestaan? Mooi! Maar als je minder gelukkig...

Single vrouwen van dertig plus krijgen extra vrije dagen om te daten

Extra vrije tijd van de baas om te gaan daten? In...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie