samenwonen

Internet daten leidt vaker tot conflicten tussen gescheiden ouders

Internet daten wint aan populariteit en zit niet meer in de taboesfeer. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat gescheiden mensen vaker een nieuwe partner via internet vinden maar dat is niet altijd zonder consequenties. Want wat als die nieuwe partner aan de andere kant van het land woont en er zijn kinderen in het spel?

Geschillen ex-partners

“Het internet kent geen grenzen en je ziet dat de geografische afstand geen belemmering is om een nieuwe relatie aan te gaan”: zegt Mireille Detrixhe woordvoerster bij juridisch dienstverlener DAS. Als blijkt dat de relatie bestendig is, wil men graag gaan samenwonen. Onverwachts bijkomend effect is een verhuizing naar een ander deel van het land. Vaak leidt dit tot geschillen tussen ex-echtelieden met kinderen. Je ziet steeds vaker dat ex-partners zich verzetten tegen de verhuizing omdat de omgangsregeling nauwelijks meer kan worden nagekomen. De achterblijvende ouder vreest zijn of haar kinderen nauwelijks meer te zien.

Kinderen de dupe

Onze echtscheidingsmediators en juristen zien als gevolg hiervan steeds meer dat er problemen ontstaan waar de kinderen de dupe van zijn. Voorbeelden zijn: jonge kinderen worden zonder begeleiding op de trein gezet voor een treinreis van meer dan 1,5 uur en 3 overstappen; kinderen worden eerder teruggebracht om te zorgen dat ze de volgende dag op tijd op school zijn, het contact met de ouder beperkt zich dan vaak tot niet meer dan een snel avondeten of de achterblijvende ouder stemt niet in met vertrek naar een andere woonplaats waarmee de scheiding weer opnieuw beleefd wordt door de kinderen.

Convenant

Partners belemmeren elkaar vaak in het aangaan van nieuwe relaties met meestal als inzet de omgangsregeling die voor de kinderen is vastgesteld. Uiteindelijk zijn de kinderen weer de dupe van de scheiding. Het is daarom goed dat ex-partners naast de gebruikelijke omgangsregeling ook een kinderconvenant tekenen. ‘In dit convenant beloven de ouders aan de kinderen dat ze het beste voor hun kinderen nastreven, dat ze weten dat het niet hun schuld is dat de ouders gaan scheiden, dat ze altijd het kind van hun vader en moeder zijn en andere belangrijke zaken voor het kind.

Zoekcriteria datingsite

Er zijn inmiddels ook veel co-ouders die bij een scheiding afspreken om in dezelfde woonplaats te blijven wonen tot de kinderen een bepaalde leeftijd bereiken. Dit laten ze ook vastleggen in het convenant.  Je weet dan in ieder geval dat het niet de bedoeling is dat je gaat verhuizen wanneer je een aan het internet daten slaat. Tot slot, je kunt heel eenvoudig rekening houden met de afstand tot je woonplaats als je de zoekcriteria invult op een datingsite wanneer er kinderen in het spel zijn. Ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!