seks vakantie

Intensiever orgasme door hormoonspray

Stellen die vlak voor de seks een spray met het ‘liefdeshormoon’ oxytocine gebruiken, ervaren de orgasmes intenser. Bovendien voelen ze, en dan vooral de mannen, zich na de de daad meer voldaan.

Oxytocine-spray

Onderzoekers van de Hannover Medical School gaven dertig stellen een jaar lang een oxytocine-spray dan wel een placebo-spray. Na de seks dienden de proefpersonen een vragenlijst in te vullen.

Intensere hoogtepunten

Uit het onderzoek bleek dat oxytocine er niet voor zorgde dat mensen meer zin in seks kregen of tijdens de daad meer opgewonden raakten. Wel bleek dat het liefdeshormoon intensere hoogtepunten opleverde. Enkele vrouwen vonden dat ze hun seksuele verlangens beter konden delen.

Hulp bij verlaagd libido

De koppels die aan het onderzoek meewerkten waren allen gezond en hadden al geruime tijd een relatie. De Duitse onderzoekers hopen dat oxytocine in de toekomst mensen met een laag libido of bijvoorbeeld erectieproblemen kan helpen.

Ook natuurlijk aangemaakt

Oxytocine is een hormoon dat ook natuurlijk wordt aangemaakt tijdens de seks. In de hersenen lijkt de stof een belangrijke rol te spelen bij het functioneren van mensen in het sociale leven. Het speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen en romantische interacties. Het wordt ook wel het liefdeshormoon of het knuffelhormoon genoemd.

Bron: AD.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.