datingapp hoger opgeleide singles

Intensief internetten geeft geen extra stress

Zit jij behoorlijk veel op Facebook, Twitter en andere sociale media kanalen en vraag je je af of dat wel gezond is? Dan kun je opgelucht ademhalen. Want mensen die veel op internet zitten en vaak hun sociale media checken, hebben niet meer stress dan gemiddeld. 

Twitter maakt rustig

Vrouwen die Twitter gebruiken, e-mailen en foto’s uitwisselen via apps, zijn zelfs minder gestrest dan vrouwen die dergelijke diensten niet gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek dat donderdag is gepubliceerd.

Problemen

Uit het onderzoek onder achttienhonderd Amerikanen door het Amerikaanse bureau Pew Research Center blijkt wel dat het gebruik van sociale media zoals Facebook meer stress kan opleveren, omdat de gebruikers daardoor meer weten over de problemen die anderen doormaken.

Mannen versus vrouwen

Vrouwen scoorden gemiddeld 10,5 op de schaal van waargenomen stress, die tot 30 gaat. Mannen scoorden 9,8. Bij hen was er helemaal geen verschil tussen de mannen die wel of niet sociale media, smartphones of internet gebruiken.

Stressniveau

Bij vrouwen die dagelijks een paar keer Twitter checken, 25 mails ontvangen of verzenden en twee foto delen is het stressniveau 21 procent lager. Beetje ontspannen na een drukke dag of werkweek? Lekker Twitterend dus!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!