datingapp hoger opgeleide singles

Intensief internetten geeft geen extra stress

Zit jij behoorlijk veel op Facebook, Twitter en andere sociale media kanalen en vraag je je af of dat wel gezond is? Dan kun je opgelucht ademhalen. Want mensen die veel op internet zitten en vaak hun sociale media checken, hebben niet meer stress dan gemiddeld. 

Twitter maakt rustig

Vrouwen die Twitter gebruiken, e-mailen en foto’s uitwisselen via apps, zijn zelfs minder gestrest dan vrouwen die dergelijke diensten niet gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek dat donderdag is gepubliceerd.

Problemen

Uit het onderzoek onder achttienhonderd Amerikanen door het Amerikaanse bureau Pew Research Center blijkt wel dat het gebruik van sociale media zoals Facebook meer stress kan opleveren, omdat de gebruikers daardoor meer weten over de problemen die anderen doormaken.

Mannen versus vrouwen

Vrouwen scoorden gemiddeld 10,5 op de schaal van waargenomen stress, die tot 30 gaat. Mannen scoorden 9,8. Bij hen was er helemaal geen verschil tussen de mannen die wel of niet sociale media, smartphones of internet gebruiken.

Stressniveau

Bij vrouwen die dagelijks een paar keer Twitter checken, 25 mails ontvangen of verzenden en twee foto delen is het stressniveau 21 procent lager. Beetje ontspannen na een drukke dag of werkweek? Lekker Twitterend dus!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?