daten met pokemon go

Instagram is het nieuwe walhalla om een date te scoren

Moe geswipet op Tinder? Probeer Instagram eens als datingsite. Volgens Mashable wordt ook die sociaal netwerksite ingezet om afspraakjes aan te vragen, al is niet iedereen daar even enthousiast over.

Berichtjes

Rachel Thompson is een journalist bij Mashable, die via Instagram steeds vaker privéberichtjes aankrijgt van oude liefjes, vrienden van vrienden of klasgenoten uit lang vervlogen tijden. “Mijn inbox is de afgelopen maanden getransformeerd van een verlaten kelder naar een druk postvak dat voor geflirt lijkt te zijn gereserveerd,” schrijft ze op Mashable. “Tindstagrammen”, zo noemt ze deze schijnbaar nieuwe trend.

Flirten via Instagram

Ook copywriter Scott Muska bevestigt in het artikel dat ze steeds vaker wordt aangesproken via de persoonlijke berichten op Instagram. “Nooit van vreemden, maar meestal van mensen waar ik een lange tijd niets van gehoord heb. Of kennissen die ik niet erg goed ken.” Aanvankelijk interpreteerde Muska die berichten als reacties op zijn foto’s, maar hij kreeg ook al aanzoeken om eens samen iets leuks te gaan doen.

Liefde gevonden

Thompson praatte ook met Jane Cooper, een ontwerpster van sierraden die haar vriend zelfs via Instagram leerde kennen. Een jongen die ze op de trein ontmoette herkende haar vaag van vroeger. Hij zocht haar op op Instagram en stuurde een privébericht naar haar, waarna de bal aan het rollen ging. Nu vormen de twee een koppel.

Op meerdere paarden wedden

Toch is niet iedereen fan van de avances die via de foto-app worden uitgestuurd. Actrice Jessica Grossman is recent getrouwd, en ontvangt berichtjes à la “jouw man mag zich gelukkig prijzen!”. “Als ik niet getrouwd was, zou ik nog altijd niet terug flirten,” aldus de actrice. “De berichtjes spreken ook niet echt aan, vind ik. Ze geven het gevoel dat ze gewoon een heleboel meisjes sturen tot iemand antwoordt.”

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam