Dit weekend kunnen liefhebbers van actieve vakanties terecht in Antwerp Expo voor de vierde editie van de Fiets en Wandelbeurs, het zusje van de gelijknamige beurs in Nederland. Het is de eerste keer dat de beurs haar tenten opslaat in Antwerpen. Het is misschien iets verder weg, maar dan maak je van je bezoekje aan Antwerpen toch meteen een gezellige dag uit.

Imposant fiets- en wandelaanbod

Op 28 februari en 1 maart 2015 presenteren meer dan driehonderd exposanten hun fiets- en wandelaanbod. Een bezoek aan de beurs is als een rondje om de aardbol. Van Limburg tot China en van Vuurland tot Alaska; over vrijwel elke bestemming is wel informatie te vinden. Gastregio van de beurs is het Noord-Franse Champagne-Ardenne, een prachtige streek om te voet of per fiets te verkennen.

Advies over bestemmingen en materiaal

Op de Fietsinfo- en de Wandelinfomarkt geven ervaren collega-fietsers of wandelaars de bezoeker advies over bestemmingen en materiaal. Naast toeristische diensten, zijn er ook reisorganisaties, outdoor-specialisten en fietsfabrikanten aanwezig.

In zes zalen is een uitgebreid lezingenprogramma, waarbij verschillende fietsers en wandelaars de bezoeker meenemen op hun reizen en worden work-shops georganiseerd.

Aandacht voor mountainbiken is nieuw

Nieuw dit jaar is de aandacht voor het mountainbiken. Niet onlogisch, want het recreatief mountainbiken wint aan populariteit. Daarom komt er naast een groot fietsparcours waar de bezoekers allerlei fietsen – elektrische fietsen, steps, bakfietsen, tandems – kunnen uittesten voor het eerst ook een mountainbikeparcours met hindernissen.

Wandelroute van het Jaar

Tot slot bekroont de Fiets en Wandelbeurs op 28 februari voor het eerst een recent Belgisch wandelinitiatief met de titel ‘Wandelroute van het Jaar’. Na een eerste selectie door de jury blijven er twaalf kanshebbers over.

Meer informatie over deze beurs in Antwerpen kun je vinden op: www.fietsenwandelbeurs.com.