alcohol gebruik

Indrinken: in deze landen gebeurt dit het meest

Er bestaan verschillende termen voor, maar we weten allemaal waar “indrinken” over gaat: de avond vroeg beginnen en je thuis flink benevelen voordat je met je vrienden of vriendinnen naar die hippe club vertrekt. Maar wie zijn eigenlijk de grootste zuipschuiten? De Duitsers met hun bierbuiken, de Polen met hun wodka, de Belgen met hun trappisten of de Fransen met hun rode wijnen?

België versus Nederland

België haalt een vrij gescheiden score met amper 54 procent. Dat lijkt misschien veel, maar als je bedenkt dat de Nederlanders 74,3 procent scoren, de Fransen 67,1 procent en de Duitsers 63 procent, zijn onze zuiderburen nog best braaf (voor ze uitgaan tenminste).

Europa

Van de Europese landen scoren enkel Italië (51 procent), Zwitserland (48,8 procent), Polen (47,9 procent), Hongarije (46,2 procent) en Griekenland (17,7 procent) lager dan ons.

Hoe hoger de drankprijs, hoe minder ‘indrinkers’

Er werd ook onderzocht welke factoren ervoor zorgen dat feestgangers thuis beginnen met indrinken. De conclusie verbaast niemand: het hangt af van de drankprijs in het land en het percentage zware drinkers. “Hoe meer mensen zwaar drinken in een land, hoe hoger het percentage ‘indrinkers’”, klinkt het. “In landen waar alcohol goedkoop is, zijn er meer mensen die grote hoeveelheden drinken, en daardoor ook meer mensen die ‘indrinken’. In landen waar drank duurder is, werd het tegenovergestelde vastgesteld.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.