datingapp tinder honden

In welke landen mag de viervoeter mee in een vakantiewoning?

Zuid-Europese landen zijn niet zo flexibel als het gaat om het meenemen van een huisdier in vakantieverblijven. In Spanje, Frankrijk en Portugal mag men in minder dan 3 in de 10 gevallen een huisdier meenemen. Italië en Griekenland scoren niet veel beter met 4 in 10. HomeToGo bekijkt in welke landen reizigers zonder problemen een huisdier mee mogen nemen. De hond mee in Nederland en België? Alleen in een kwart van de vakantieverblijven is dit mogelijk.

Andorra meest huisdiervriendelijk

In ongeveer 40 kilometer rijdt men van de ene kant naar de andere. Het 15 na kleinste land ter wereld, Andorra, scoort het beste als het gaat om diervriendelijkheid. In 61% van de vakantieverblijven heeft men de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen. Hiermee zijn de accommodaties diervriendelijker dan die in buurlanden Frankrijk (28%) en Spanje (22%). Slowakije staat op de tweede plek, hier mag in 5 van de 10 gevallen de hond mee. Turkije staat helemaal onderaan met 8%. In Nederland kan men bij bijna een derde van vakantieverblijven een huisdier meenemen.

huisdieren mee vakantie

Het Noorden

De Scandinavische landen lijken allemaal flexibel te zijn als het gaat om het meebrengen van een extra gezinslid. Finland, Denemarken en Noorwegen scoren allemaal in de top 10. Het land met de meeste meren ter wereld (187.000) en bijna net zoveel eilanden, wint brons. In Finland hebben reizigers met hond grote kans om een geschikte accommodatie te vinden, in 49% van de vakantieverblijven zijn huisdieren toegestaan. Dit is bijna twee keer zoveel als in Nederland (27%).

Enkele rassen zijn verboden, maar over het algemeen kunnen reizigers van binnen de EU gemakkelijk naar Noorwegen reizen met hun hond. Volgens regels van de EU zijn een microchip, paspoort en vaccinatie verplicht. Zweden, dat niet officieel deel uitmaakt van Scandinavië, vinden we iets onder haar buurlanden, op positie 13. IJsland kan niet meekomen en staat bijna onderaan de lijst. Hier heeft men maar bij 9% van de vakantiehuizen de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen.

Benelux

België en Nederland doen het minder goed op posities 32 en 33. In Nederland is het in 27% van de vakantiehuizen en appartementen toegestaan om de hond mee te nemen, in België is dit 24%. Reizigers die naar Luxemburg gaan vinden makkelijker een accommodatie waar hun viervoeter welkom is, in 4 op de 10 accommodaties zijn huisdieren toegestaan. Ook onze oostelijke buren in Duitsland zijn iets flexibeler, 35% van de vakantieverblijven bieden deze mogelijkheid.

huisdiervriendelijk

Niet elk ras is welkom

De Engelsen staan bekend als dierenliefhebbers, maar dat betekent niet dat vakantiegangers overal hun huisdier mee naar toe kunnen nemen. Volgens de informatiepagina van de overheid zijn hier een aantal regels aan verbonden en sommige rassen zelfs verboden. Dezelfde regels worden in de meeste Europese landen gehanteerd. In het Verenigd Koninkrijk mag men in ongeveer 30% van de vakantie-accommodaties de hond meebrengen.

Spanje, Portugal en Frankrijk niet zo flexibel

We zien vrijwel geen Zuid-Europese landen hoog in de lijst. In minder dan 4 op de 10 van de vakantieverblijven mogen reizigers een huisdier mee nemen. Griekenland en Italië zitten hier net onder met een nog redelijke 38% en 37%. In Spaanse steden zijn er specifieke plekken om honden uit te laten, buiten deze plekken zonder riem wandelen kan een boete van 90 tot 300 euro betekenen. In Frankrijk kunnen reizigers met een hond in drie op de tien vakantiehuizen rekenen op gastvrijheid. Dit is net iets hoger dan in Nederland (27%).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.