Wildlands Adventure zoo

In paar passen van Drenthe naar Afrika

Het is maar een paar passen van Drenthe naar Afrika. Een Malinees bouwwerk, in dit geval een zonnepaleis met houten balken die uit het bruine leem steken, doemt op. Niet als je een lange vlucht hebt gemaakt naar Afrika, maar meteen nadat je langs de kassa bent gelopen van  Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

In paar passen van Drenthe naar Afrika

Welkom in de woestijn, waar het geblaat van geiten klinkt en de ezels balken. Aardewerk ligt her en der in het zand en er zijn prairiehonden met gras tussen hun tanden. Aan ieder detail is gedacht om de bezoeker het gevoel te geven in de Sahara te zijn. Bioloog Landman is dik te spreken over het park. Zijn ogen fonkelen als hij over de savanne tuurt. Moderner dan dit park krijgt de bioloog, die al jaren het gezicht is van het park, het niet. Je hoeft geen vliegtuig te boeken om Afrika te zien. Wildlands Adventure Zoo is de nieuwe naam.

Dierentuin is attractiepark geworden

De dierentuin in Emmen in een attractiepark. Actie en spanning tegen een Hollywooddecor. Djembé spelen tussen de giraffen.  Goud delven naast de prairiehonden met filmachtige muziek op de achtergrond. Dreadlocks laten vlechten in een typisch Afrikaans hutje. In een truck over de savanne scheuren, tussen de zebra’s, leeuwen en neushoorns.

Verwondering toveren op de gezichten

Op avontuur gaan, zelf ontdekken. Met die gedachte gingen de ontwerpers om de tafel. Vroeger zag je een plaatje van een dier in een boek en dan ging je in de dierentuin kijken hoe dat dier er in het echt uitzag. Inmiddels weet iedereen hoe de dieren er uit zien, dus moet je als dierentuin iets meer te bieden hebben. Er moet verwondering op de gezichten getoverd worden.

De plattegrond heet voortaan expeditiekaart. De bordjes met namen zijn verwijderd, want in de echte wildernis staan ook geen infozuilen. Je kunt eigentijds wel gebruikmaken van een speciale app. Meest gestelde vraag is welk dier er gezien wordt en hoe oud het wordt.

Overleven door te onderscheiden

Wildlands Adventure Zoo is ruim twee keer zo groot als het oude park. Het park heeft 150 miljoen euro gekost, die alleen terugverdiend kan worden door een verdubbeling van het bezoekersaantal. Er wordt gemikt op 1,3 miljoen gasten per jaar. Het park is heel bijzonder geworden. Alleen door zich te gaan onderscheiden kunnen ze overleven. Dat zijn ze zeker van plan.

Voor kinderen en verliefden

De dierentuin op zich is altijd een zeer geliefde plek voor gezinnen. Ook alleenstaande vaders en moeders kunnen met hun kinderen uitstekend terecht op dit park waar iedereen zich kan vermaken. Voor een eerste date vaak een dierentuin gekozen omdat er van alles te zien is, en je altijd gespreksstof hebt, ook als je elkaar nog niet goed kent.

Oofficiële opening door Willem Alexander

Op safari naar Afrika kan altijd nog. Dat is financieel ook niet voor iedereen weggelegd. Langs in Emmen is voor iedereen goed te doen. Help mee deze speciale Zoo op de kaart te krijgen. Koning Willem Alexander draagt daar ook zijn steentje aan bij door vandaag de Wildlands Adventure Zoo officieel te openen. Open vanaf 25 maart 2016.

Bron: BN DeStem

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.