boek actie verloren vrouw

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis maken natuurlijk ook veilig op vakantie kunnen verblijven.  Adviseurs in reizen over de hele wereld, Asher & Lyric, hebben in National Geographic een ranglijst opgesteld van landen waarin vrouwen veilig alleen kunnen reizen. Spanje wordt gescoord als veiligste land om als vrouw alleen naartoe op vakantie te gaan.

Spanje

Het warme klimaat, de overheerlijke keuken en het culturele erfgoed van Spanje zorgt ervoor dat er elke dag duizenden toeristen Spanje bezoeken. Toch zorgt – volgens adviseurs Asher & Lyric – ook de veiligheid op straat ervoor dat Spanje een perfecte bestemming is voor vrouwen die besluiten om alleen op vakantie te gaan.

Alleenreizende vrouwen

Een opvallend bericht aangezien een onderzoek van website joinsister.com twee maanden geleden concludeerde dat in een onderzoek onder ruim 35.000 vrouwen ruim 83 procent aangaf zich ’s avonds niet veilig te voelen op straat. Bijna de helft van de deelnemende vrouwen gaf zelfs aan dat ze zich helemaal nooit veilig voelt op straat in Spanje. Volgens adviseurs Asher & Lyric wordt dit gevoel helemaal niet gedeeld door alleenreizende vrouwen die in Spanje op vakantie zijn.

Ranglijst om vrouwen te informeren

In de ranglijst ‘Índice de peligro para la mujer’ (risico-index voor vrouwen), welke is opgesteld door adviseurs Asher & Lyric en gepubliceerd in het tijdschrift National Geographic, staat Spanje op nummer één van veiligste landen om als vrouw alleen naartoe op vakantie te gaan. Asher & Lyric hebben reeds duizenden mensen geadviseerd over veilig reizen. Door middel van deze ranglijst willen ze vrouwen informeren over de minst veilige en veiligste landen om als vrouw alleen rond te reizen in 2019.

In de ranglijst staan de vijftig meest bezochte landen ter wereld en worden deze landen gescoord aan de hand van acht verschillende aspecten: de mogelijkheid voor vrouwen om ’s nachts alleen over straat te gaan, moord op vrouwen, seksueel geweld binnen en buiten echtelijke relaties, discriminatie naar het andere geslacht, de kloof tussen mannen en vrouwen, het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen en het geweld tegen de houding van vrouwen.

Spanje veiligste land voor alleenreizende vrouwen

Op basis van alle acht aspecten staan Spanje op nummer één van veilige landen om als vrouw alleen naartoe op vakantie te gaan. Na Singapore en Ierland is er in Spanje het minst sprake van pogingen tot moord op vrouwen, seksueel geweld buiten de echtelijke relatie, discriminatie naar het andere geslacht, het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen en het geweld tegen de houding van vrouwen.

Niet alleen de scores op de acht gebieden zorgen voor deze conclusie, ook zorgt het gemak op het gebied van reizen, zowel binnen de stad als van de ene naar de andere stad in Spanje ervoor dat het een perfect land is om als vrouw alleen te kunnen reizen. De diversiteit in landschappen en het culturele aanbod is volgens de adviseurs eindeloos. Ook is het mogelijk om veilig te kunnen genieten van feestdagen, luieren op het strand in het zuiden en de Camino de Santiago in het noorden.

Vrouwen moeten Zuid-Afrika, Brazilië en Rusland mijden

Asher & Lyric hebben Zuid-Afrika, gevolgd door Brazilië en Rusland genoemd als gevaarlijkste landen om als vrouw alleen naartoe op vakantie te gaan. Van de vijftig landen die zijn gescoord staat Spanje – nog boven België (redelijk veilig) en Nederland (veilig) – op nummer één van veiligste landen om als vrouw alleen op vakantie te gaan.

Bron: Inspanje

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!