gratis uitgaan singles

In de zomerhitte naar de sauna: goed idee of niet?

Als je denkt aan een fijne activiteit met dit zomerse warme weer, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan de sauna. De meeste sauna’s zijn dan ook vrijwel uitgestorven. Maar fervente saunagangers zweren er bij. “Een echte saunaliefhebber weet dat een sauna juist helpt om af te koelen.”

Verkoelend

“De echte saunaliefhebber weet dat het juist met warm weer heel goed werkt om naar de sauna te gaan”, zegt Melle, eigenaar van de Amsterdamse sauna Deco. Door hoge temperaturen wordt de kerntemperatuur in je lichaam hoger en dat werkt verkoelend, zegt hij. “Ik ben donderdagavond ook even in de sauna geweest en daarna had ik het buiten niet meer warm. Ik heb heerlijk geslapen.” Volgens Melle komt er op hete dagen zo’n 75 procent minder klandizie. “Het is een stuk stiller, met name omdat wij geen buitenwei hebben.”

Nul klanten

Bij World Natural Spa in Schiedam hebben ze deze dagen weinig te doen. “Het is gewoon te heet. Er komen alleen mensen om zich te laten knippen of voor een gezichtsbehandeling.” Ook een receptioniste van Thermen An Holts in Schoonebeek beaamt dat er een stuk minder mensen de sauna opzoeken. “Ik denk dat er de helft minder mensen zijn. Begrijpelijk, voor het personeel is het ook vrij warm.”

‘Gewoon vaker koelen’

Volgens saunaliefhebber Connie is het met dit warme weer belangrijk om ‘gewoon wat vaker te koelen’. “In de zomer is dat afkoelen lekkerder, maar nu kun je fijn buiten zonnen of onder een parasol een drankje drinken.”

Connie had verwacht dat een saunabezoek met de hitte zwaar zou zijn, maar dat was het helemaal niet. “Ik heb zelfs een opgieting gedaan en ook dat viel mee.” Tijdens een opgieting wordt de temperatuur stapsgewijs opgebouwd door oliën of ijs op de kachelstenen te gieten. “Alleen voor het personeel lijkt het me wel zwaar. Want die staan tijdens zo’n opgieting te wapperen met een handdoekje.”

Bron: RTL nieuws

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.