Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
gratis uitgaan singles
31 juli 2018

In de zomerhitte naar de sauna: goed idee of niet?

Als je denkt aan een fijne activiteit met dit zomerse warme weer, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan de sauna. De meeste sauna’s zijn dan ook vrijwel uitgestorven. Maar fervente saunagangers zweren er bij. “Een echte saunaliefhebber weet dat een sauna juist helpt om af te koelen.”

Verkoelend

“De echte saunaliefhebber weet dat het juist met warm weer heel goed werkt om naar de sauna te gaan”, zegt Melle, eigenaar van de Amsterdamse sauna Deco. Door hoge temperaturen wordt de kerntemperatuur in je lichaam hoger en dat werkt verkoelend, zegt hij. “Ik ben donderdagavond ook even in de sauna geweest en daarna had ik het buiten niet meer warm. Ik heb heerlijk geslapen.” Volgens Melle komt er op hete dagen zo’n 75 procent minder klandizie. “Het is een stuk stiller, met name omdat wij geen buitenwei hebben.”

Nul klanten

Bij World Natural Spa in Schiedam hebben ze deze dagen weinig te doen. “Het is gewoon te heet. Er komen alleen mensen om zich te laten knippen of voor een gezichtsbehandeling.” Ook een receptioniste van Thermen An Holts in Schoonebeek beaamt dat er een stuk minder mensen de sauna opzoeken. “Ik denk dat er de helft minder mensen zijn. Begrijpelijk, voor het personeel is het ook vrij warm.”

‘Gewoon vaker koelen’

Volgens saunaliefhebber Connie is het met dit warme weer belangrijk om ‘gewoon wat vaker te koelen’. “In de zomer is dat afkoelen lekkerder, maar nu kun je fijn buiten zonnen of onder een parasol een drankje drinken.”

Connie had verwacht dat een saunabezoek met de hitte zwaar zou zijn, maar dat was het helemaal niet. “Ik heb zelfs een opgieting gedaan en ook dat viel mee.” Tijdens een opgieting wordt de temperatuur stapsgewijs opgebouwd door oliĆ«n of ijs op de kachelstenen te gieten. “Alleen voor het personeel lijkt het me wel zwaar. Want die staan tijdens zo’n opgieting te wapperen met een handdoekje.”

Bron: RTL nieuws

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Bied gratis mee & WIN!

gerelateerde artikelen

Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de...

Woningsdag Online Pubquiz

Ondanks een gewone Koningsdag er niet in zit dit jaar zorgen...

Speeddaten: met deze tips maak je er top dates van!

Wil je weleens een leuke date night beleven? Ga dan eens...

3 winterse uitjes met je date

Heb je een eerste date in het verschiet en wil je...

5 tips voor een originele eerste date

Bij een eerste date denk je al snel aan het klassieke...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie