Italie steeg was

In de voetsporen van de maffia op Sicilië

In het najaar is Sicilië een bijzonder prettige bestemming wanneer je op zoek bent naar wat zachtere temperaturen en minder neerslag. Maar wist je dat je op het Italiaanse eiland tegenwoordig als toerist ook een ‘mafiatour’ kunt volgen?

Mafia

Een reisagentschap op Sicilië, Easy Trapani, is met het idee op de proppen gekomen om toeristen geleide bezoeken van de ‘mafiaroute’ aan te bieden. De plaatselijke overheden zijn not amused. Zij zien in het mogelijk wel lucratieve idee vooral een verheerlijking van de georganiseerde misdaad. Om de kritiek te pareren tweette de eigenaar van het in West-Sicilië gevestigde agentschap, Gianni Grillo: “Mafia Tour = Antimafiatour”.

Anti

Vergeefs. “Dit is waanzin, een belediging voor de hele stad”, zei burgemeester Vito (zonder Don) Damiano van Trapani. Volgens de krant La Repubblica wil Damiano dat de website van Easy Trapani wordt afgebroken.

Cosa Nostra

Wie de maffiatour toch wil doen, kan kiezen voor de korte (een halve dag) of de lange (de hele dag) trip. Beide uitstapjes houden verplicht halt in het maffiamuseum in Salemi, een twintigtal kilometer ten zuidoosten van Trapani. In dat museum worden alle aspecten van de Cosa Nostra blootgelegd, van politieke beïnvloeding over illegale openbare werken tot banden met de katholieke kerk.

Corleone

Andere plaatsen die bezocht kunnen worden, zijn beroemd omdat beruchte peetvaders er gewoond hebben. Zo is Corleone, bekend van de Godfatherfilms, de thuishaven geweest van ‘capi dei tutti capi’ Salvatore Toto Riina en Bernardo Provenzano. Ook een bezoek aan Castelvetrano kan moeilijk geweigerd worden: daar woonde Matteo Messina Denaro, naar verluidt de huidige baas van de Siciliaanse maffia.

Op reis naar Sicilië

Wil jij graag naar Sicilië op vakantie? Speur even naar een voordelig vliegticket en kijk en vergelijk even wat hotelkamers voor een mooi prijsje! Liever met een gezellig gezelschap Sicilië verkennen? Dat kan bijvoorbeeld met de reizen van SNP of Kras. Veel plezier!

 

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.