vertrouwen Liefde

In de liefde is vertrouwen als wat je hebt

Ontdekken dat je jaloers bent op de ander in een relatie kun je zien als iets moois. Zo ontdek je de voorwaarde voor je liefdesrelatie, namelijk de ander. Zonder die ander is er geen relatie. Vertrouwen is alles wat je hebt in de liefde.

Vertrouwen is goed, controle beter

De ander binnen een relatie is een vrij persoon. Die losstaat van jezelf, maar naar wie je juist daarom zo kan verlangen. Het is die vrijheid van de ander die je soms bang maakt. Door angst kun je in de kramp schieten om controle uit te oefenen. Je gaat proberen grip op die ander te krijgen. Jaloezie maakt dat we zekerheid willen, dat we alles willen weten.  En dan gaan we op onderzoek uit. Waar was je? Met wie? Waarom tot zo laat? Waarom was je telefoon uit? Vertrouwen is goed, controle is beter, dat ga je denken wanneer je jaloers bent.

In de liefde is vertouwen als wat je hebt

In je poging een te worden met de ander, wil je die ander begrijpen, snappen en hebben. Dit is waar het door jaloezie fout loopt in een relatie. Liefde werkt namelijk niet zo. In de liefde moet je vertrouwen. In de liefde is vertrouwen alles wat we hebben. Vertrouwen is de ander vrijlaten. Vertrouwen is iets niet weten en dit zo willen laten. Vertrouwen is geloven dat de vrijheid van de ander zich niet tegen jou keert.

Deels met lege handen

Als je liefde echt samen wilt beleven, sta je altijd deels met lege handen. Het andere deel is namelijk van de ander. Dat je hier soms last van hebt is toch niet erg. Het laat jou merken dat je openstaat voor de ander en dat de ander er voor jou toe doet.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.