vertrouwen Liefde
4 April 2017

In de liefde is vertrouwen als wat je hebt

Ontdekken dat je jaloers bent op de ander in een relatie kun je zien als iets moois. Zo ontdek je de voorwaarde voor je liefdesrelatie, namelijk de ander. Zonder die ander is er geen relatie. Vertrouwen is alles wat je hebt in de liefde.

Vertrouwen is goed, controle beter

De ander binnen een relatie is een vrij persoon. Die losstaat van jezelf, maar naar wie je juist daarom zo kan verlangen. Het is die vrijheid van de ander die je soms bang maakt. Door angst kun je in de kramp schieten om controle uit te oefenen. Je gaat proberen grip op die ander te krijgen. Jaloezie maakt dat we zekerheid willen, dat we alles willen weten.  En dan gaan we op onderzoek uit. Waar was je? Met wie? Waarom tot zo laat? Waarom was je telefoon uit? Vertrouwen is goed, controle is beter, dat ga je denken wanneer je jaloers bent.

In de liefde is vertouwen als wat je hebt

In je poging een te worden met de ander, wil je die ander begrijpen, snappen en hebben. Dit is waar het door jaloezie fout loopt in een relatie. Liefde werkt namelijk niet zo. In de liefde moet je vertrouwen. In de liefde is vertrouwen alles wat we hebben. Vertrouwen is de ander vrijlaten. Vertrouwen is iets niet weten en dit zo willen laten. Vertrouwen is geloven dat de vrijheid van de ander zich niet tegen jou keert.

Deels met lege handen

Als je liefde echt samen wilt beleven, sta je altijd deels met lege handen. Het andere deel is namelijk van de ander. Dat je hier soms last van hebt is toch niet erg. Het laat jou merken dat je openstaat voor de ander en dat de ander er voor jou toe doet.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie