financiële verrassing relatiebreuk

In China valt singlesdag tegelijk met koopjesdag

Op 11/11 is het in China vrijgezellendag. Een single is een één, en 1111 is vier keer alleen, dus sinds 1990 is het in China een tegenpool van Sint Valentijn.  De dag is extra populair sinds het ook koopjesdag op het internet werd. De internetomzet bereikte dit jaar een absoluut dagrecord.

Alibaba is eigenaar van de twee grootste online koopplatformen tmall.com en taobao.com. De verkoop van de firma op 11 november bedroeg liefst 35 miljard yuan (4,5 miljard euro). De koopgekte begon zondag om middernacht, aangewakkerd door fikse aangekondigde kortingen van 50 tot zelfs 90%. Ondergoed, luiers, babymelk, gsm en huishoudelijke toestellen werden het meest gekocht.

Tegen één uur ‘s morgens stond de teller al op één miljard yuan. Rond negen uur ’s morgens zat men al over 12 miljard, en dat is zowat de hele online dagomzet in de VS op Cyber Monday, de maandag na Thanksgiving. Om één uur ’s middags werd het record van vorig jaar gebroken. Om half tien ‘s avonds kon men op het hoofdkwartier in Hangzhou vuurwerk afsteken toen men 30 miljard haalde, de meest optimistische voorspelling van de directie.

Tmall.com had op een bepaald moment 17 miljoen klanten tegelijk online. De grootste internetaankoop betrof een 13,3 karaats diamant voor 20,5 miljoen yuan. Er moeten in de komende dagen 323 miljoen pakjes afgeleverd worden, en dat is het dubbel van wat de verdelers normaal aankunnen. De sector probeert met interessante aanbiedingen volop tijdelijk personeel aan te werven. Het succes van de online verkoop moet vergeleken worden met de totale ‘traditionele’ verkoop. Die bedroeg op een gemiddelde dag in oktober 70 miljard yuan.

Singles

De koopwoede belet niet dat de Chinese media ook aandacht schenken aan de Chinese vrijgezellen. De provincie Guangdong bekleedt de weinig benijdenswaardige eerste plaats, met 11% van alle Chinese vrijgezellen, althans volgens de dating site baihe.com. Guangdong telt ook het hoogste aantal mannelijke vrijgezellen; dat zou volgens de site te maken hebben met een te haastig leven en te veel zucht naar materiële weelde.

Beijing volgt op de tweede plaats, omdat daar veel vrouwen met een sterke persoonlijkheid wonen. In de derde provincie, Jiangsu, zouden de mannen te veel met computerspelletjes bezig zijn om een vrouw te gaan zoeken. Sjanghai komt verrassend slechts op de tiende plaats. Shenzhen houdt het record van meeste mannelijke vrijgezellen, terwijl Chengdu in verhouding het meest vrouwelijke vrijgezellen telt. Bij de vrijgezellen geboren na 1980 waren er gemiddeld 136 mannen voor 100 vrouwen, voor die tussen 1970 en 1980 liefst 206 voor 100.

De meeste jonge Chinezen, en vooral de jonge vrouwen, willen slechts trouwen wanneer ze een eigen woning hebben. De snelle stijging van de woningprijzen stuwt het aantal vrijgezellen omhoog.

Bron: Chinasquare

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!