online dating

In 5 stappen van bericht naar date

Datingstips in overvloed, maar waar weten ze nu beter ‘hoe het werkt’ dan bij een datingsite? Stel: je krijgt een leuk berichtje binnen op jouw profiel. Hoe zet je dat in 5 stappen om naar een leuke date? De experts van Parship leggen het je haarfijn uit. 

5 stappen van bericht naar date

Stap 1: reageer

Klinkt logisch, maar dat lijkt het niet te zijn. Veel singles reageren niet op tijd op berichtjes die ze stiekem wel interessant vonden. Hun inbox puilt uit, ze hebben er even geen tijd voor, ze stellen het uit tot later. En dan is het plots te laat… Probeer altijd te reageren op de berichten die je echt leuk vindt.

Stap 2: flirten

Versieren is ook in de virtuele wereld een spel. Ga er dus luchtig mee om, geen zware kost! Het kan best zijn dat je graag wil trouwen en kinderen krijgen, maar misschien moet je dat nog niet in je eerste bericht schrijven? Humor is altijd een goeie optie.

Stap 3: zet hem bij je favorieten

Als je iemand interessant vindt, zet die dan bij je favorieten. Zo is het makkelijk om meteen te zien wat er voor nieuws binnenkomt en zo krijgt die ene al een stapje voor op de rest van je matches.

Stap 4: toon interesse

Toon voldoende je interesse. Vraag niet alleen naar droge feiten (hobby’s, werk), maar pols ook naar hoe die persoon zich voelt, wat hij of zij van iets vindt.

Stap 5: neem initiatief

En dan wil je natuurlijk overgaan tot de echte ontmoeting. Daar is maar één tip: neem initiatief. Maak na enkele mails subtiel duidelijk dat je wel eens wil afspreken. Ga in op een bericht, als iemand graag gaat wandelen kan je antwoorden: ‘Dat lijkt me leuk om eens samen te doen. Ken je deze route al?…’ Nodig je date uit. Wat is het ergste dat kan gebeuren?

Wil jij meer weten over Parship, lees dan even dit interview. Daten bij Parship? Schrijf je dan hier in.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam