20 bizarre date ideeën
5 April 2015

In 5 stappen naar happy single

Al je vrienden hebben inmiddels een leuke relatie, behalve jij. Je komt heus leuke mensen tegen, alleen.. het is het allemaal net niet. En hoewel je vaak leest dat je als single vooral happy moet zijn, ervaar jij dat helemaal niet zo. Tijd om het roer om te gooien!

5 Stappen naar happy single

1. Acceptatie

De eerste stap op weg naar een leven als happy single is de moeilijkste. Want je kunt wel zeggen dat je accepteert dat je geen relatie hebt, maar dat is niet hetzelfde als het echt helemaal accepteren. Je hoeft nu nog niet blij te zijn dat je geen partner hebt, maar probeer je er wel bij neer te leggen. Anders zal het erg moeilijk worden echt gelukkig te zijn.

Een tip om je op weg te helpen bij het accepteren van het single zijn: vraag jezelf eens af waarom je denkt dat je gelukkiger zou zijn in een relatie. Heb je daar eenmaal een antwoord op, kijk dan naar de realiteit. Geven de stellen in je omgeving echt de indruk dat het allemaal alleen maar rozengeur en maneschijn is in hun relatie?

2. Stop de zoektocht

Waarschijnlijk ben je de laatste jaren, bewust of onbewust, veel bezig geweest met de zoektocht naar die ene man of vrouw met wie jij graag oud zou willen worden. Misschien heb je je bij iedereen die je ontmoette afgevraagd of dit misschien de ware was. En misschien heb je overal waar je kwam uitgekeken naar een kandidaat om een relatie mee te beginnen. Of heb je je ingeschreven op zoveel mogelijk datingsites, in de hoop dat je een mailtje van je grote liefde zou krijgen. Vrienden had je al genoeg, dus je verspilde geen energie aan het maken van nieuwe vrienden.

Jammer, want de kans is aanwezig dat je een waardevolle vriendschap bent misgelopen. En daarmee misschien zelfs jouwprins(es) op het witte paard, want veel liefdesrelaties ontstaan juist uit vriendschappen. In plaats van daarover te gaan zitten kniezen, kun je dit in je voordeel gebruiken om een happy single te worden. Stop vandaag nog met je zoektocht en probeer jezelf in plaats daarvan open te stellen voor andere mensen. Of die nu aan jouw beeld van de ideale vriend(in) voldoen of niet.

3. Wees goed voor jezelf

Toen je nog op zoek was naar de ware, zorgde je ervoor dat je er altijd op je best uitzag. Je wist tenslotte maar nooit wanneer je hem of haar tegen het lijf zou lopen… Dat je nu stopt met zoeken, betekent niet dat je dan dus ook kan stoppen met er goed uitzien. De kans dat je een leuk iemand tegenkomt is tenslotte nog steeds aanwezig. Maar jezelf goed verzorgen is ook prettig voor jou: je wordt er blij van. Gezond eten, genoeg bewegen en je leuk kleden is dus een prima hulpmiddel om een happy single te worden.

4. Investeer in je eigen geluk

Je hebt geen partner die je gelukkig maakt. Maar dat betekent niet dat je dus ook niet gelukkig kunt zijn. Sterker nog, of je nu een relatie hebt of niet, de enige die jou echt gelukkig kan maken ben jij zelf. Dat klinkt misschien als een dooddoener, maar heb je nooit de verhalen gehoord van mensen die zich helemaal goed en gelukkig voelden, en toen ineens de liefde van hun leven tegenkwamen? De meesten van hen zullen je vertellen dat ze eigenlijk helemaal geen relatie nodig hadden op dat moment in hun leven. Ze waren tevreden met wie ze waren en hoe ze leefden, een partner beschouwden ze meer als een extraatje dan als een noodzaak.

Probeer er dus achter te komen wat jou gelukkig maakt. Dat kunnen je vrienden zijn, of een leuke baan, maar ook een goed boek of een lekkere maaltijd. Of al die dingen samen. Probeer zoveel mogelijk van deze dingen in je leven te brengen en geniet ervan. En bedenk ook dat je de vrijheid hebt om alles te doen wat je wilt, aangezien je geen rekening hoeft te houden met een partner. Dat geeft je alle gelegenheid om je leven precies zo in te richten als jij het wilt hebben. Ook daar kun je heel gelukkig van worden.

5. Maak plezier

Gelukkige mensen hebben eigenlijk automatisch meer plezier, maar het werkt ook andersom: door plezier te maken vergroot je je geluksgevoel. Dus ga ervoor en maak lol, in plaats van thuis te blijven zitten. Als extra bonus zul je merken dat iedereen ineens vanzelf naar je toe komt. Want als je gelukkig bent en plezier in het leven hebt, ga je vanzelf stralen. En dat maakt je aantrekkelijk voor anderen. Misschien zit de ware niet bij de mensen die je tegenkomt, maar dat hoeft toch ook niet? Je bent tenslotte een happy single!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe word je een Happy Single? 19 tips

Sommige mensen zijn van nature gelukkig alleen. Maar voor anderen is...

Liefdesexpert Ketelaar: vergeet de kroeg, ontdek de datingsite!

Liefdesexpert Carla praat ons bij over daten en de liefde vinden...

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Dit is dé reden waarom de allerleukste vrouwen single zijn tijdens de feestdagen

Misschien word je inmiddels stapelgek van de vraag, ‘Waar blijft jouw...

Redenen waarom single zijn zo erg nog niet is

Elke dag worden we ermee geconfronteerd dat het hebben van een...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie