Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
rokjesdag
6 november 2013

In 10 tips leren flirten en versieren

Je hebt mensen die kunnen het van nature. Op het werk, in de kroeg of op een feestje: ze flirten er lustig op los. Zie jij het jezelf nog niet doen? Met deze 10 handige flirt en versiertips ben je binnen de kortste keren een flirt expert!

1. Wees altijd positief

Zo belangrijk dat we ‘m nog maar eens herhalen.

2. Niet jezelf als uitgangspunt maar de ander

Nog een hele belangrijke! Als je graag wilt dat iemand anders je leuk vindt dan moet je dus proberen zo positief mogelijk over te komen naar de normen van de ander. Die normen kunnen soms best anders liggen dan de jouwe. Bij je gespreksonderwerpen en je gedrag houd je daar dus rekening mee. Vooral mannen begrijpen dit soms niet helemaal. Zo vindt hij het misschien heel interessant om uitgebreid verslag te doen hoe hij er in geslaagd is om vanuit Amsterdam binnen 8 uur naar de wintersport te jakkeren. Maar de kans dat zij erg geboeid wordt door dat verhaal is niet zo groot. Zíj hoort liever hoe hij het er heeft gehad. En natuurlijk is alles wat te maken heeft met “veel vriendinnetjes gehad” (meestal positief in mannenogen) uit den boze. Zij denkt ogenblikkelijk “ik zal de volgende niet zijn”.

3. In de kroeg: stáán, maar niet op één plek

Als je je kansen op leuke contacten zo groot mogelijk wilt maken ga je niet zitten, maar blijf je staan. Daarnaast ga je af en toe op een andere plaats staan. Doordat je staat kun je veel makkelijker “toevallig” bij iemand in de buurt komen. Daarnaast maakt het een actievere indruk. Met af en toe ergens anders gaan staan vergroot je de kans aangesproken te worden en je komt bij meer mensen dicht in de buurt (zodat je ze makkelijk aan kunt spreken).

4. In de kroeg: “de ander is in gesprek” situatie

Speciaal voor de mannen. Vaak als een vrouw wordt aangesproken, staat haar vriendin er wat verloren bij. Dat voelt voor die vriendin niet prettig en is dus voor jou de uitgelezen kans die vriendin aan te spreken. Bovendien zal de vrouw die werd aangesproken je daar dankbaar voor zijn, mits zij die man leuk vindt natuurlijk.

5. Betrek beide anderen in het gesprek

De “ander is in gesprek” situatie (zie hiervoor) ontstaat alleen maar omdat de man die de eerste vrouw aanspreekt een fout maakt. Hij vergeet de vriendin in het gesprek te betrekken. Als die vriendin zelf geen gesprekspartner krijgt, zal de vrouw ter wille van haar vriendin de conversatie afkappen. Nog beter is het beide vrouwen tegelijk aan te spreken. Ook al heb je een duidelijke voorkeur voor één van beiden, laat dat de eerste tien minuten niet blijken. Dit om te voorkomen dat je met haar vriendin gaat “strijden om de aandacht” van jouw favoriet.

6. Niet te hard van stapel lopen

Speciaal voor de vrouwen. Vrouwen willen soms zo graag een leuke vriend dat ze tijdens een leuk gesprek veel te hard van stapel lopen. Dat schrikt de man af, waardoor ze het tegenovergestelde bereikt van wat ze wilde: de man trekt zich terug. Een vrouw die zich “in de aanbieding gooit” (zo komt dat soms over) houdt geen rekening met het jachtinstinct van de man. Bovendien “zal er dan wel iets mis mee zijn”.

7. Praten over problemen

Problemen zijn geen goed gespreksonderwerp als je iemand pas leert kennen. Ze zijn strijdig met het positieve beeld dat je wilt overbrengen. Problemen bespreek je dus pas als je iemand beter leert kennen. Vrouwen beginnen soms wat te snel over problemen te praten. Maar áls ze dan over haar problemen praat, begrijpen mannen vaak niet dat dat praten over die problemen op zich een behoefte vervult. Mannen gaan dan meteen oplossingen bedenken. Dus eerst uitgebreid laten vertellen. En dan alleen wat suggesties aandragen, zodat ze jouw suggestie eventueel kan vertalen naar “haar” oplossing. Vrouw: “het dak van mijn huis lekt.” Man dus niet “bel dan de loodgieter” maar “Wat vervelend. Zijn er veel dingen nat geworden?” En later: “als het al zo’n oud dak is als je vertelde, moeten er dan misschien een paar pannen recht gelegd worden?” Vrouw: “ja, ik zal eens een loodgieter bellen”.

8. Verlegen?

Waarschijnlijk vind je het dan niet prettig vreemde mensen aan te spreken. Helemaal eng wordt het als je die ander ook nog eens erg leuk vindt.  Maar je zult toch wat moeten doen als je resultaat wilt bereiken. Je kunt jezelf trainen in het aanspreken van onbekenden. Begin dat te doen met vreemden waarbij er voor jou niets op het spel staat (dus niet die spetter uit de straat). Gewoon bij de bushalte een onschuldige opmerking maken tegen een wachtende mevrouw, of bij de kassa in de supermarkt. Als je dat vaak oefent zul je zien dat de drempel steeds lager wordt.

9. “Projectjes”

OK. Je wilt dus op de versiertoer. Maar je hebt niet één specifiek iemand op het oog. Voor de spanning dus. Of de lol of de sex. Wat ook de reden is, probeer niet in één avond te willen scoren (= in een avond van de eerste kennismaking tot versierd hebben). Dat lukt meestal toch niet en dus ga je ontevreden naar huis.

Beter is wat we zullen noemen de “projectjes”-aanpak. Die “projectjes” zijn mensen die je gewoon leuk vindt en waarvan je werk gaat maken. Dat doe je door er af en toe een praatje mee aan te knopen.

Jouw doel is een zo’n positief mogelijke indruk achter te laten bij de ander, zonder dat dezelfde avond versieren het uitgangspunt is. Beëindig meestal zelf het praatje. Ga dan een praatje maken met je volgende “projectje”. Of spreek een nieuw “projectje” aan. Als je dit een aantal weken doet en er daarbij voor zorgt ook regelmatig “nieuwe” mensen aan te spreken, dan ontstaat er op een gegeven moment een “vijvertje vol vissen”. En kun je dus je hengeltje uit gaan gooien. Ooit geweten dat vissen zo leuk kon zijn?

 
10. Uit je eigen kringetje

Je wilt graag een leuke vriend(in), maar komt die steeds maar niet tegen. Bijna iedereen heeft een vrij vast “kringetje” waarin hij zich beweegt. Van je baan tot je sportschool tot de kroegen waar je komt. Als je in dat kringetje “die ene” niet tegenkomt dan is het zaak buiten dat kringetje te gaan kijken.

Bron: Singlessite

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Flirten op een uitvaart kan wel, ruzie maken niet

Ruzie maken of dronken zijn kan echt niet op een uitvaart....

Flirty Dancing: Wendy van Dijk swingt met singles

Wendy van Dijk heeft haar eerste programma bij SBS6 te pakken,...

Festivals zijn place to be voor flirtende singles

Het festivalseizoen is in volle gang! En wat blijkt? Festivals zijn...

Flirt een vrouw met je? Ontdek alle flirt signalen!

Een beetje frunniken met haar vingers in der haren, is dat...

Dé signalen voor een zomerse vakantieflirt of meer..

Een vakantieflirt is per definitie zorgeloos, ontspannend, sexy en leuk. Tenzij...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie