ik vertrek

Ik Vertrek: droom of werkelijkheid?

Ik vertrek. Dromen we daar allemaal soms niet van? De boel de boel laten en opnieuw beginnen! In een ander land, andere omgeving. Je baan opzeggen en een nieuwe carrière beginnen als eigenaar van een B&B of pension. We zien het wekelijks gebeuren in het tv-programma Ik Vertrek.

Het geluk achterna

Of het nu een huis in Portugal is of een pension in Duitsland: er worden heel wat tranen vergoten. Het achterlaten van alle vrienden en familie valt menigeen toch zwaarder dan in de eerste instantie gedacht. En dan hebben we het nog niet gehad over het achterlaten van je jongvolwassen kinderen die op hun 18e of 19e echt niet zitten te wachten op jouw tweede jeugd en nieuwe leven dus lekker in Nederland willen blijven.  Daarom verhuizen ze naar ‘de ex’ of anders gaan ze alvast vervroegd op kamers. Leuk vinden ze het doorgaans niet, maar het is niet anders.

Onzeker bestaan

Maar hoe ‘stoer’ dat besluit ook rationeel genomen wordt, hoe emotioneel is het wanneer je maandenlang je kinderen niet (meer) ziet. Vooral de moeders in het programma hebben het er maar zwaar mee. Toch kiezen ze voor een nieuw, onzeker en vooral avontuurlijk bestaan in een land waar ze doorgaans de taal amper spreken.  Dapper of dom? De meningen lopen uiteen. Wanneer je Twitter volgt tijdens de uitzending zijn de grappen en commentaren niet van de lucht! Maar ondanks alle ‘miskleunen’ van deze avonturiers vinden de kijkers het doorgaans toch erg knap en dapper. Want van iets dromen is één ding, maar het ook daadwerkelijk doen, daar hebben de meeste mensen toch het lef niet voor…

Op avontuur!

Samen een dergelijk avontuur aangaan is eenvoudiger dan alleen. Niet alleen praktisch maar ook financieel is het voor single vele malen moeilijker om zo’n avontuur in het buitenland aan te gaan. Maar wanneer je toch heel graag op avontuur gaat, de wereld verkent, een poos in een ander land zou willen werken en wonen dan zijn er ook voor singles gelukkig alternatieven te bedenken. Kijk maar eens op deze website. Zij bieden mogelijkheden voor mensen die willen werken & reizen willen combineren. Maar er zijn ook interessante taalreizen te vinden. Verleg jij je grenzen? Veel succes!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!