Ik vertel alles over mijn seksleven!

Hij liet haar alle hoeken van de kamer zien. Hield van seks waar E. L. James rode koontjes van zou krijgen. Handboeien, tepelklemmen: niets was hem te gek. Claudia Schoemacher, vrouw van cosmetisch arts Robert Schoemacher, doet maar wat graag een boekje open over haar seksleven. En daarmee volgt ze een andere bekende Nederlandse vrouw, Patricia Paay, met verve op. Ben jij ook zo open over je seksleven?

Bedpartners

Waar Paay in haar pikante boek expliciet de namen noemt van haar bedpartners is Schoemacher voorzichtiger. “Fictie en werkelijkheid zijn zorgvuldig door elkaar geroerd. Dus alleen de mannen over wie het gaat, zullen zich aangesproken voelen”, zegt de 43-jarige voormalig persvoorlichter tegen Privé.

Liefjes

Toch schuren haar personages dicht tegen werkelijke liefjes aan: “Ik wilde me weer met mijn ex verzoenen. Maar hij was inmiddels bezet. Ik haatte mezelf en in die periode kruiste een getrouwde tv-persoonlijkheid mijn pad.”

Ondeugend

Het is duidelijk: ook (bekend) Nederland is in de ban van Vijftig tinten grijs. Met de komst van het boek lijkt het taboe rond praten over seks doorbroken te zijn. Maar niet alleen praten over pikante zaken heeft een vlucht genomen, steeds meer vrouwen laten zich ook in ondeugende poses zien op social media. Heleen van Royen, Olivia van Royen, Christina Curry en Rosalie van Breemen zijn niet bang hun lichaam te delen met wereld.

Laat Nederland de kuisheidsgordel vallen?

Subtieler

Vrijer durven en kunnen praten over je seksleven, je ex-bedpartners en de dingen die je in de slaapkamer doet, kan ook subtieler dan Patricia Paay dat zou doen.

Praten met je vriendinnen of je partner lijkt mij niet verkeerd. Het zet je aan tot nadenken en dat alleen al is goed. 

Die gesprekken moeten juist buiten de slaapkamer treden. Hierover praten met je partner met kleren aan lijkt mij beter voor je zelfvertrouwen en voor respectvol naar elkaar luisteren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?