Ik mis je zo

Ik mis je dag en nacht, zo onverwacht

“Ik voel je om me heen. Ik denk alleen aan jou. Ik hoor je stem. Ik zie je overal. Ik neem je altijd mee. Waar ik ook ben. Zo tastbaar en zo dichtbij. Hou jij je vast aan mij.” Daarnet in de auto hoorde ik dit lied van Marco Borsato. Ja, dacht ik, je kunt wel afscheid nemen van elkaar en allebei je eigen weg gaan en dan kun je zeggen dat de relatie over is. Maar het gevoel van jaren samen zijn gaat echt niet meteen voorbij.

Het is wel over, maar nog niet voorbij

Na het beëindigen van een relatie ontstaan er weer twee nieuwe levens, die lange tijd één geweest zijn. Het zou toch heel raar zijn dat het je niks zou doen, dat je je omdraait en als het ware vergeet wat er ooit was. Voor degene die liever de relatie niet beëindigd had, duurt het verwerkingsproces echt stuk langer. “Waar ik ben. Daar ben jij. Je bent eigenlijk nooit weggeweest. Als een schaduw volg je mij. Door mijn huis, door mijn hoofd. Ik zou vrij zij, maar dat ben ik niet. Het is wel over, maar nog niet voorbij.

Ik mis je dag en nacht, zo onverwacht

Het is toch niet vreemd dat je, ook al zet je zelf een punt achter jullie relatie, dat je de ander mist. Soms zou je die ander best als vriend willen houden, want deze persoon weet meer van jou dan wie dan ook. Je kan nog best om de ander geven, maar er niet meer genoeg van houden. Als vrienden uit elkaar te gaan en vrienden te blijven, gebeurt wel. Vaker niet. Voor degene die nog gevoelens koestert, is het te pijnlijk de ander blijven zien. “Ik weet niet wat het is, maar ik mis je zo. Wat ik ook doe. Onzichtbaar. Maar zo dichtbij. Hou jij je vast aan mij. Zijn jouw dagen zonder mij beter dan ons leven samen? Ik mis je dag en nacht, zo onverwacht. Het is wel over, maar nog niet voorbij.”

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.