ik hou van jou

Ik hou van jou

Na jaren op zoek te zijn geweest, heb je nu een date die meer voor je kan betekenen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Hij is anders dan anders. Hij is het gezicht waar je tegen aan wilt kijken wanneer je wakker wordt, hij is degene met wie je de dag wilt afsluiten. Het gevoel is overweldigend en het is niet te stoppen. Je zou van de daken willen schreeuwen dat je van hem houdt, maar dat moet je dan eerst nog even tegen hem vertellen.

Ik hou van jou

Hoe vertel je iemand voor de eerste keer dat je van hem houdt? Hoe spannend is dat omdat je niet altijd weet of het wederzijds is. Het voor de eerste keer uitspreken tegen een ander dat je van hem houdt, kan het begin zijn van een mooie relatie. Het kan echter ook het einde betekenen wanneer de ander er niet hetzelfde overdenkt. Vaak wil je dat het een moment is om nooit te vergeten, maar hoe doe je dit met meeste kans op succes.

1. Geen taboes

Wanneer je het voelt dan moet je het gewoon zeggen. Het is een instinctief gevoel dat veel mensen al eens hebben mogen ervaren. Er is niks mis mee te zeggen “ik hou van jou”. Wanneer die woorden zich ongevraagd in jouw gedachten aan dringen dan is het rechtvaardig om ze te uiten.

Het kan zijn wanneer je aan het boodschappen doen bent, of wanneer je samen in de auto onderweg bent, of wanneer je samen aan het douchen bent. Je gevoelens spontaan brengen, dat is toch mooi.

2. Soft en zacht

Zeg het als je het fluistert. Er zijn rustige momenten dat je samen bent, dat je naast elkaar ligt te liggen, dat je elkaar af en toe een knuffel geeft, dat je geniet van elkaars aanwezigheid. Je voelt je ontspannen in elkaars gezelschap, ook al ben je niet echt iets aan het doen. De sfeer is perfect.

Dit is natuurlijk een topmoment om de ander voor het eerst voorzichtig in zijn oor te fluisteren dat je van hem houdt.

3. Bij een lekker maaltje

Eén van de best beproefde manieren om iemands hart te raken is door de maag. Ga aan de slag en bereid een topmaal met alles erop en eraan. Verwerk er vooral de voorkeuren van de geliefde in. Denk aan de sfeer en eventueel achtergrond muziekje.

Door dit diner voor twee speciaal voor die ander te bereiden, laat je natuurlijk al zien dat jedie ander veel voor je betekent. Als toetje het dan ook na het dessert nog echt uitspreken, zal echt de kers op het toetje zijn.

4. Zing het

Of je nu wel of niet kunt zingen, in een lied kun je veel gevoel kwijt. Wanneer je het moeilijk vind om te zeggen dat je van een ander houdt, kun je het wel zingen. Ben je toevallig op een zangfestijn, zorg dan dat er een liedje gedraaid wordt waarin I love you gezongen wordt. Zodra die woorden komen zing je die uit volle borst mee, je ogen richting hem gericht. Zorg dat je zijn aandacht hebt.

5. Bezoek het strand

Ook al waait het zodat het zand niet tussen je tenen zit maar in je haren, dat kan de pret niet drukken. Plan als een verrassing een romantisch uitje naar een strand. Dus zelfs bij minder weer. Dit is een perfecte manier om je partner te zeggen dat je van hem houdt. Bij de ondergaande zon moet je gezorgd hebben dat je ‘Ik hou van jou”in het zand geschreven hebt, met een groot hart erbij.

6. Doe iets verrasends

Laat je creativiteit zijn gang gaan. Bak gelukskoekjes met tekst Ik hou van jou.  Bestel een pizza met een tekst topping I love you in kaas op de tomatensaus.  Koop advertentieruimte in een krant en zorg dat jouw Ik hou van jou voor hem op een onverwachte plek zichtbaar wordt. Probeer op allerlei manieren extra aandacht te krijgen.

7. Samen sterren kijken

Is het niet romantisch om samen naar de sterren te kijken? Zoek een open ruimte waar jullie allebei kunnen gaan liggen en naar de sterren kunnen loeren. Het kan op een dakterras of op een balkon of op een veldje in het park. Als het een plek is waar je tot de vroege ochtend kunt blijven, dan moet je toch genoeg gelegenheid krijgen om je gevoelens te uiten. Een lekkere warme deken en een glaasje wijn erbij maakt het af.

8. In je blootje

Het wisselt een beetje met het weer.  De ene dag is een warme trui geen overbodige luxe en de volgende dag zou je het liefst in je blootje rondlopen.  Die warme dagen die zijn uiterest geschikt voor geliefden. Het is zeker niet ongewoon dat mensen al vaak de liefde bedreven hebben met elkaar zonder dat ze de liefde verklaard hebben aan elkaar. Dat is niet altijd in je nadeel.  Na een wellustige stoeipartij tussen de lakens, terwijl je endorfine nog torenhoog is,  plaats je handen aan beide zijden van het gezicht van je partner en je zegt “Ik hou van je”. Zo, dat is eruit. Grote kans dat op dat moment je partner gevuld wordt met emoties en er in meegaat.

Kies jouw manier om te zeggen Ik hou van jou

Zeggen ik hou van jou voor de eerste keer, zal voor ieder mens op een ander moment en met een ander gevoel gebeuren. Sommigen zeggen het gewoon makkelijker en anderen moeten eerst meer dan 100% zeker zijn. Jij moet kiezen wat bij jou past. Het moet voor jou comfortabel  voelen. Zorg dat de emoties echt zijn en doe niets tegen je eigen gevoel in omdat je denkt dat het hoort.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.