sporten is gezond

Ik heb geen tijd om te sporten

Natuurlijk weet je best dat het goed is om te sporten. Want sporten is gezond. Sporten is daarnaast voor singles ook een goede manier om andere mensen te ontmoeten en te leren kennen. Er is echter altijd wel een excuus te bedenken om niet te gaan sporten. Misschien heb je tactische overwegingen nodig om het te winnen van je excuses. Kijk vooruit! Het is moeilijker om te starten met sporten dan om het vol te houden. Als je eenmaal een vast ritme hebt en het weet vol te houden, dan wil je niet anders meer.

Excuus is een zwaktebod

Er zijn rondom sport veel excuses die gehoord worden. Maar eigenlijk is een excuus altijd een zwaktebod. We weten dat zelf ook en daarom is het weer zo moeilijk om dit toe te geven, want dat voelt als falen. Wat nou falen? Wie maakt het uit. Vanaf nu kun je het anders doen. Kijk in ieder geval eens anders naar je verzonnen excuses. En nogmaals kijk niet om, kijk vooruit.

“Ik heb geen tijd om te sporten”

Heb je het te druk met werken? Probeer dan op je werk te sporten. Sluit je kantoordeur en ga voor 10 minuten touwtjespringen. Neem de trap in plaats van de lift. Neem wat extra tijd in de ochtend om op je fiets naar je werk te gaan.

“Ik ben te moe om te sporten”

Natuurlijk kun je je best eens moe voelen, maar van sporten krijg je juist energie. De moeiheid verdwijnt vanzelf als je eenmaal aan het sporten bent. Je bloedcirculatie komt op gang en er komen endorfines vrij, die zorgen voor een blij gevoel.Voel jij je in de ochtend fitter, ga dan in de ochtend sporten. Ben je echter een avondmens, ga dan in de avond. Hardlopen bijvoorbeeld, is niet aan tijd gebonden. Sportscholen zijn trouwens ook vroeg open en gaan laat dicht.

“Sporten is saai”

Zeggen dat sport saai is, kun je eigenlijk niet menen. Je hoeft niet alle sporten attractief te vinden voor jou, maar ga onderzoeken welke sport jou welk aanspreekt. Alle vormen van bewegen zijn goed. Skeeleren of dansen of zwemmen, drie verschillende sporten met verschillende facetten. Wanneer je gaat kijken voor een teamsport dan is dat nooit saai, daar gebeurt altijd wat. Het kan voor jou ook een stok achter de deur zijn, dat je wel gaat. Je hebt contributie betaald en je laat je maten niet in de steek.

“Ik hou gewoon niet van sporten”

Er zijn mensen die beweren niet van sporten te houden. Het kan zo zijn dat je liever een boek leest of knutselt. Het kan zijn dat je niet houdt van zweten, dat is ook niet altijd prettig. Begin met een sport waarbij je niet zoveel zweet. En weet ook dat iedereen daar last van heeft. Frisse deo’s en op tijd verfrissen, helpen hierbij. Het kan ook zijn dat je jezelf te dik vindt, dan moet je eigenlijk helemaal meteen gaan sporten. Beter laat dan nooit. Andere mensen zullen alleen maar respect voor jou hebben en anders zijn ze jou niet waard. Chronische pijnen kunnen jou er van weerhouden alle soorten sporten  uit te oefenen. Kies een bewegingsvorm waarbij je naar je eigen mogelijkheden wel kunt werken, zoals bijvoorbeeld zwemmen.

“Ik hou het toch niet vol”

Ben je voornemens te gaan sporten, leg je eigen lat dan niet te hoog. Wanneer je doel niet haalbaar is, dan haak je snel weer af. Begin met niet teveel minuten per dag. Als dit goed voelt, dan ben je eerder geneigd er 10 minuten per dag van te maken. Start je met 30 minuten per dag en haal je dat vervolgens niet, dan geef je waarschijnlijk op. Samen met iemand sporten werkt vaak goed als een stok achter de deur. Weet je dat van je zelf, niet erg, maar handel daar naar. Zoek een sportmaatje. Als je dan stopt, laat je je maatje in de steek.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.