gratis date scoren

Iedereen wil toch vastigheid

Vastigheid  is de basis voor geluk. Het is de basis voor een zorgeloze toekomst samen met iemand. Vastigheid is huisje, boompje, beestje en we leven nog lang en gelukkig.  Maar weet je, ik geloof er niet in.

In alle nieuwsuitingen staat vermeld dat Linda de Mol te vroeg begon aan vastigheid.  Mijn gedachte was meteen: Wie niet? De meesten die ik ken.

Vastigheid, wat is dat nu eigenlijk?

Op internet vond ik de volgende trefwoorden wanneer ik zocht op vastigheid:  zekerheid en vastgoed. Woorden die daarnaast met vastigheid in verband worden gebracht zijn houvast, veiligheid, geborgenheid en zekerheid.

Bij mijn zoektocht naar artikelen over vastigheid kwam ik uit bij voetbal. Hier is blijkbaar de vastigheid van de opstelling  door de caoch van de voetballers van belang, maar ook hun manier van spelen dat dat hoge mate van continu presteren vmoet laten zien.

Ook samen met het woord werk komt vastigheid vaak naar voren. Zeker met de opkomst van het fLexwerken, lijkt een vaste baan in het geding te komen.

In relaties wordt het woord vastigheid ook gebruikt, daarbij valt het mij op dat vooral jonge mensen dit woord gebruiken. Vooral meisjes die begin 20 zijn en denken dat ze voor vastigheid moeten kiezen omdat ze anders buiten de boot vallen.

Forum over relaties

Zo vond ik in een forum op Viva een meisje die in de groep gooide dat ze plannen had om samen te gaan wonen met een jongen die ze slechts een half jaar kende. Maar hij was toch eigenlijk niet echt haar type en ze kreeg ook kriebels bij de gedachte naar een andere jongen. Je snapt wel dat ze het advies kreeg in ieder geval nog niet te gaan samenwonen, en die andere jongen ook maar te laten lopen want die had haar al twee keer laten vallen. Waarom zou ze überhaupt nu al kiezen voor één van deze opties? Bang om alleen over te blijven?  Zoeken naar een soort van houvast?

Is het een kwestie van kiezen?

Bijna even oud als Linda kijk ik ook terug op een leven waarvan ik me afvraag niet veel te vroeg voor vastigheid gekozen te hebben. En nu ik het woord “gekozen” gebruik, bedenk ik me dat kiezen niet het juiste woord is. Je bent jong, je krijgt verkering, het is leuk en gezellig, waarom zou je het dan “uit maken” alleen om dat je nog niet meer van het leven en andere jongens gezien hebt? Ja, het nog niet genoeg gezien hebben, zou eigenlijk een legitieme reden moeten en mogen zijn! Bedenk ik me dertig jaar later. Het leven was toen en vaak nog steeds een kwestie van “overkomen”.

We waren binnen

Linda heeft het over de vrijheid waar ze best langer van had willen genieten. Dat is een facet dat je in je jeugd niet bedenkt maar dat je pas gaat zien als je jaren verder bent. Dat je inderdaad je zelf beperkt hebt in doen en laten door je al zo vroeg te binden. En daarbij ook nog zo trouw als een deur te zijn, zoals Linda dat uitdrukt. In je jonge jaren had je geen behoefte andere jongens of mannen te leren kennen, je dacht dat je binnen was, dat je het had geschoten met jouw vriendje.

Bloemetjes buiten zetten

Vastigheid krijg je niet door er voor te kiezen. Je kunt namelijk niet voorkomen dat de jaren die voorbij gaan, en de gebeurtenissen en nieuwe personen, die je pad kruizen, geen indruk op je maken of geen invloed op je uit gaan oefenen. In het artikel van Linda maakt ze van de gelegenheid gebruik, haar kinderen en andere jongeren er over na te laten denken langer vrijgezel te blijven. Net als haar neef  Johny iets langer te genieten van je vrijheid, om zelf te bepalen wat je doet en welke bloemetjes je buiten zet. Je niet alleen maar op je (vaste) werk en je relatie te storten. Neem de tijd om je zelf te ontdekken en te ontplooien.

Blijf trouw aan je eigen ik

Voor mezelf  blijft het  lastig naar mijn kinderen toe om te roepen dat ik vroeger mijn verkering met hun papa eigenlijk had moeten stoppen, zodat ik dan meer uit mijn leven had kunnen halen. Een scheiding had dan mogelijk voorkomen kunnen worden. Maar ja, dan waren wij niet geboren, hé mama.

Ik ben het er mee eens dat het belangrijk is eerst te zorgen dat je een standvastig persoon wordt, die te tijd neemt het leven te leven en ervan te proeven en je eigen standpunten vast te stellen, alvorens je te binden. Blijf trouw aan je eigen ik.

Je op een gegeven moment wel binden aan iemand waar je veel om geeft en waarvan je overtuigd bent dat die echt goed met jou door elke deur kan, dan is dat natuurlijk alleen maar zeer prettig.

Maak er werk van

Singles, jullie hebben waarschijnlijk wel eerst de tijd genomen om jezelf te ontplooien om er beter van overtuigd te zijn wat je wilt met je leven. Prima.

Ben je nu wel toe aan een maatje, maak er dan werk van. Zojuist zei ik dat ons van alles overkomt, maar het vinden van een nieuwe partner, overkomt je, jammergenoeg, niet zomaar.

Margret Tielemans namens Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?