fotografie

Iedereen kan fotograferen

Vroeger kon je als fotograaf een goed belegde boterham verdienen. Vandaag de dag lijkt dit iets moeilijker te gaan omdat iedereen denkt te kunnen fotograferen. Met onze mobiele telefoon hebben we in ieder geval allemaal een camera op zak en snel bij de hand. Heb je ook een echte camera, dan moet je daar echt mee aan de slag gaan. Dat is namelijk helemaal hot. 

Fotograferen als hobby is hot

Je hoeft niet naar warme landen op vakantie om hot te zijn. Ga fotograferen in je eigen omgeving en je hoort er helemaal bij. Wanneer je op reis bent, is het maken van foto’s altijd sneller gedaan omdat alles wat je ziet nieuw is. Daarom is het vaak moeilijker in je eigen omgeving bijzondere foto’s te maken omdat je denkt dat de onderwerpen minder interessant zijn. Niets is minder waar. Juist van iets simpels een bijzonder foto maken, dat is pas knap.

Bij praatjes horen plaatjes

Het blijkt dat vooral onder de groep senioren het aantal fotografie liefhebbers stijgt. Een van de redenen is dat 50-plussers willen blijven leren. Ben je aangesloten bij een fotografie club, dan leer je voortdurend van de anderen en kom je zeker tot nieuwe inzichten. De populariteit van social media is ook als een reden aan te wijzen voor groeiende interesse in het maken van beelden. Veel senioren hebben de laatste jaren Facebook ontdekt als een laagdrempelige en toegankelijke manier om contact met vrienden en familie te hebben.  Praatjes alleen voldoen niet, daar horen plaatjes bij. Het gevolg was dat senioren zich in fotografie zijn gaan verdiepen.

Sta open voor natuurpracht

Van de 50-plussers zijn er een groot aantal die kleinkinderen hebben en daar af en toe voor mogen zorgen. De momenten dat je met ze naar de speeltuin gaat of dat je een pannekoek gaat eten, zijn leuke momenten om vast te leggen. Voor veel mensen is de natuur een geliefd onderwerp om te fotograferen. Daarvoor kun je ver weg gaan maar ook dichtbij kun je soms versteld staan van de pracht van de natuur. Je moet er alleen oog voor hebben. Door beter op te letten wat er om je heen te zien is, zal je oog ook meer geoefend worden.

Oog hebben voor foto’s

Moet je perse een dure camera hebben om mooie foto’s te maken? Zeker niet. Er zijn mensen die voor een verre reis een dure camera gaan kopen, dat is best een risico. Wanneer je een goede fotograaf bent kun je met iedere camera mooie foto’s maken. Een slechte fotograaf kan nog zo’n dure camera vast hebben, wanneer hij het oog er niet voor heeft, dan blijft het een lastig verhaal. Heb je er zeker oog voor maar niet veel geld voor een dure camera, staar je daar dan niet op blind.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.