Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
fotografie
23 maart 2018

Iedereen kan fotograferen

Vroeger kon je als fotograaf een goed belegde boterham verdienen. Vandaag de dag lijkt dit iets moeilijker te gaan omdat iedereen denkt te kunnen fotograferen. Met onze mobiele telefoon hebben we in ieder geval allemaal een camera op zak en snel bij de hand. Heb je ook een echte camera, dan moet je daar echt mee aan de slag gaan. Dat is namelijk helemaal hot. 

Fotograferen als hobby is hot

Je hoeft niet naar warme landen op vakantie om hot te zijn. Ga fotograferen in je eigen omgeving en je hoort er helemaal bij. Wanneer je op reis bent, is het maken van foto’s altijd sneller gedaan omdat alles wat je ziet nieuw is. Daarom is het vaak moeilijker in je eigen omgeving bijzondere foto’s te maken omdat je denkt dat de onderwerpen minder interessant zijn. Niets is minder waar. Juist van iets simpels een bijzonder foto maken, dat is pas knap.

Bij praatjes horen plaatjes

Het blijkt dat vooral onder de groep senioren het aantal fotografie liefhebbers stijgt. Een van de redenen is dat 50-plussers willen blijven leren. Ben je aangesloten bij een fotografie club, dan leer je voortdurend van de anderen en kom je zeker tot nieuwe inzichten. De populariteit van social media is ook als een reden aan te wijzen voor groeiende interesse in het maken van beelden. Veel senioren hebben de laatste jaren Facebook ontdekt als een laagdrempelige en toegankelijke manier om contact met vrienden en familie te hebben.  Praatjes alleen voldoen niet, daar horen plaatjes bij. Het gevolg was dat senioren zich in fotografie zijn gaan verdiepen.

Sta open voor natuurpracht

Van de 50-plussers zijn er een groot aantal die kleinkinderen hebben en daar af en toe voor mogen zorgen. De momenten dat je met ze naar de speeltuin gaat of dat je een pannekoek gaat eten, zijn leuke momenten om vast te leggen. Voor veel mensen is de natuur een geliefd onderwerp om te fotograferen. Daarvoor kun je ver weg gaan maar ook dichtbij kun je soms versteld staan van de pracht van de natuur. Je moet er alleen oog voor hebben. Door beter op te letten wat er om je heen te zien is, zal je oog ook meer geoefend worden.

Oog hebben voor foto’s

Moet je perse een dure camera hebben om mooie foto’s te maken? Zeker niet. Er zijn mensen die voor een verre reis een dure camera gaan kopen, dat is best een risico. Wanneer je een goede fotograaf bent kun je met iedere camera mooie foto’s maken. Een slechte fotograaf kan nog zo’n dure camera vast hebben, wanneer hij het oog er niet voor heeft, dan blijft het een lastig verhaal. Heb je er zeker oog voor maar niet veel geld voor een dure camera, staar je daar dan niet op blind.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over...

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot...

Single met Kerst? Chat eens op zondagavond, zoek een buitenlandse date of praat over fotografie

Ben je single en wil je niet weer alleen verschijnen bij...

Verwonder en beleef Tanzania met deze 10 hoogtepunten

Woorden schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur...

De perfecte selfie: ontdek het Instagram-museum in Amsterdam

In 15 verschillende kamers kun je vanaf deze week het perfecte...

singlessite gidsen

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie