kater yoga

Iedere dag met een schone lei beginnen: 10 tips

Wanneer je leeft in het nu voorkom je dat je oude fouten blijft herhalen. Het zorgt nu niet bepaald voor gemoedsrust. Misschien weet je dit al wel, maar gebeurtenissen uit het verleden hebben invloed op je dagelijkse geluk. Hier 10 tips om je te helpen iedere dag met een schone lei te beginnen.

  1. Oefen dankbaarheid

Wees echt dankbaar voor het moment. Wanneer je je aandacht op iets of iemand richt, zullen je gevoelens van eerbied je in het moment houden. Dankbaarheid gebeurt in het nu, ongeacht wanneer de ervaring waarvoor je dankbaar bent eigenlijk is gebeurd.

  1. Denk niet aan “wat als ….”

Denken aan hoe dingen zouden kunnen zijn als je ze anders had aangepakt, houdt je van vooruitgang. Je gedachten lijken soms rond te draaien aan de dingen die je denkt die je anders gedaan zou moeten hebben. Als je merkt dat zo een ‘wat als’ gedachte in je opkomt, erken dat je het niet hebt gedaan en ga verder.

  1. Plaats je verleden in een nieuw licht om je de held in je levensverhaal te maken

Je kunt je verhaal op een manier vertellen die geen vleiend beeld heeft. Probeer je scenario opnieuw te heroverwegen op een manier die je een machtspositie geeft. Bijvoorbeeld, als je spijt hebt dat je het niet hebt geprobeerd met die ene persoon, vertel in plaats daarvan een verhaal dat het pad dat hebt gekozen, ondersteunt.

  1. Word fysiek

Neem een ​​dansles, een yoga klas, of ga paddleboarden. Wanneer je een activiteit kiest die focus vereist om evenwicht te houden of om een ​​reeks bewegingen te leren, zullen je hersenen bezig zijn om iets anders te doen dan je verleden te herkauwen.

  1. Maak een to-do List

Een plan voor de dag hebben zorgt ervoor dat je je niet nutteloos voelt. Als je je dag met zinvolle taken invult, heb je iets om te voorkomen dat je terugvalt in het patroon van spijt.

  1. Ga naar buiten

De natuur is als een natuurlijke resetknop voor je hersenen. De stoffen die vrijkomen als je frisse lucht en zonneschijn krijgt, helpen je degenen te overwinnen die vrijkomen wanneer je verdrietig, boos of angstig bent. Gebruik de natuur om het negatieve weg te vegen.

  1. Onthoud, geluk is een keuze

In elk moment heb je de keuze om gelukkig te zijn. Als je spijt hebt van een bepaalde keuze, maak bewust het besluit om spijt te vervangen door een andere emotie. Geluk, hoop, opwinding, of nieuwsgierigheid zijn een paar goede.

  1. Begin met een mantra of affirmatie

Als je de dag begint met een gedachte als, ‘Vandaag is de eerste dag van de rest van mijn leven’ of ‘Ik ben enthousiast over wat er vandaag zal komen’, houdt je je focus op het heden en de toekomst. Kies een positieve bevestiging om elke dag te beginnen.

  1. Eindig met het goede

Gaan slapen kan moeilijk zijn als je gedachten blijven cirkelen op wat er had kunnen zijn. Probeer je zegeningen te tellen in plaats van schapen. Het zorgt voor een mooie overgang van wakker zijn tot slapen en zorgt ervoor dat je geest de volgende morgen positief begint.

  1. Vermijd het vergelijken

Sociale media zoals Facebook of Instagram laten je de hoogtepunten van je vrienden zien. Zorg ervoor dat je hun hoogtepunten niet vergelijkt met jouw ongewijzigde versie.

Het leven is geen wedstrijd. Waar je nu bent, is precies perfect voor jou; anders zou je er niet zijn.

Bron: Women-Online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!