blij met je kinderen
6 June 2017

Iedere dag blij met je kinderen

Op de dag dat een kind geboren wordt, wordt ook een moeder geboren. Elke kind maakt een nieuwe moeder. Je hebt een kind nodig om een moeder te kunnen zijn. David & Arjan van 365dagensuccesvol.nl  filosofeerden over dit fenomeen rond om moederdag. Maar is het voor een moeder niet elke dag moederdag? En voor de vaders vaderdag?

Met mama begint een leven

“Mama is het woord waarmee een leven begint”,  zijn woorden van Toon Hermans. Bij een geboorte van een kind, gaat een vrouw ook meteen moeder genoemd worden. Of mama, zoals het tegenwoordig veel vaker gezegd wordt. Natuurlijk wordt er ook een vader geboren, want zonder papa geen geboorte van een kind. Het is zoals het is.

Hoe pak je opvoeden aan?

De relatie met je kind hoe groot of klein deze ook is, is er een die ontstaat vanaf dag 1 of misschien al wel eerder. Ik was mezelf zeer bewust van de verantwoordelijkheid die ik ineens had, met zo’n kleine in je armen. Als je er al beeld bij kunt hebben, het gevoel is er pas echt zodra het kindje er is. Een kind neerzetten op deze grote wereld is toch een stap. Hoe moet je dat aanpakken? Je doet dat “gewoon” naar je beste kunnen. Naar je eigen inzicht hoe jij bent grootgebracht, of juist hoe jij niet bent opgevoed.

Verwachtingen heen en weer

Arjan en David van 365dagensuccesvol.nl zeggen dat kinderen vol verwachting naar hun ouders kijken. Als kind verwacht je namelijk dat ouders voor je zorgen. Je verwacht dat ouders je zien en dat jij gezien wordt en je verwacht dat ze er altijd voor je zijn. Ook als kinderen zelf volwassen worden, blijven ze deze verwachting koesteren bij hun ouders. Wanneer er in het leven dan iets gelopen is, zoals je niet verwacht had, blijf je daar altijd last van hebben.

Ze heeft jou je leven gegeven

Heeft je moeder of je vader mogelijk een steekje laten vallen? Blijf daar dan niet in hangen. Jouw moeder heeft het beste kunnen doen wat voor jou mogelijk was, jou je leven gegeven. Zoals Arjan en David zeggen dat haar opvoeding mogelijk geen schoonheidsprijs verdiende, maar jij bent er en dat is belangrijk. Nu je zelf moeder bent of vader, vindt je zelf dan ook niet dat opvoeden een echte klus is. Je doet het vaak op je best, maar of dat in iedere situatie of voor ieder kind goed is? Er heeft denk ook niemand ooit beweerd dat het eenvoudig zou zijn, relaties tussen ouders en kinderen. Zoals ook niemand ooit beweerd heeft dat het hebben van een relatie in de liefde eenvoudig zou zijn.

Iedere dag blij met je kinderen

Nee, niets in het leven gaat vanzelf. Als ouder kun je er alleen voor zorgen dat je altijd met een goed gevoel achterom kunt kijken. Dat je je stinkende best hebt gedaan om er te zijn voor je kinderen. Met je eigen beperkingen en je eigen geschiedenis. Maar probeer uit die twee facetten te halen waar je wat aan hebt, waar jullie allemaal baat bij hebben, in het heden en in de toekomst. Het verleden kun je niet meer veranderen, ook al wil je nog zo graag. Liefde, een luisterend oor, positiviteit, steun, vertrouwen, maar soms juist pas op de plaat. Iedere dag met blijheid aan je kinderen denken dat maakt van iedere dag toch een moeder- en vaderdag.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Je balans vinden? 5 praktische tips!

Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar...

Hoe sterk is jouw (prille) relatie?

Er zijn bepaalde situaties die zullen testen hoe sterk je relatie...

Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de...

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

5 tips voor een nieuw samengesteld gezin

Wat begint met een leuke date kan met een beetje geluk...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

advertentie