genieten op Vlieland

Ieder stadje een ander schatje

Ieder stadje zijn eigen schatje. Was dat een uitdrukking die vroeger gebruikt werd als de kermis van de ene stad naar de andere trok. Misschien is het tegenwoordig niet anders. Niet zo zeer gericht op de kermis maar met online daten kun je tegenwoordig een veel groter gebied bereiken.  

Profiel aanmaken en datingsites kiezen

In het weekend had ik een etentje, waar ik een oude vriendin trof. We hebben gezellig bij zitten kletsen. Nadat ik verteld had dat ik voor Singlessite.nl columns schrijf, vertelde zij dat zij na het beëindigen van een lange relatie, waar ik jaren deelgenoot van was,  8 jaar single geweest is. Waarover ik dan zoals schreef. Over online daten bijvoorbeeld. “Oh ja, ik had in die tijd ook twee vrijgezelle vriendinnen die druk aan het daten waren en mij op weg gingen helpen met het maken van een profiel en het kiezen van geschikte datingsites. Ik had best wat afspraken, maar de meeste vond ik niks. Bij de laatste was ik echt een beetje verliefd en toen wilde hij niet verder ,” zei ze terugdenkend aan die tijd.

Op je gemak voelen bij iemand

Aan de andere kant van mij zat haar huidige man K. Een collega van E., die tijdens haar dateperiode al haar collega was, maar waarbij ze nooit gedacht had dat hij een optie voor haar was. Ze zegt nu ook, dat zij hem op een profielbeschrijving waarschijnlijk nooit zou hebben uitgekozen. De woorden waarop zij selecteerden sloegen niet meteen op hem. Bij de dates was ze na de eerste keren vaak al onrustig over hoe nu verder, ze voelde zich erg niet op haar gemak. Haar collega K. kon ze goed om zich heen velen, dat begon ze op een gegeven moment te merken. Als iemand je niet in de weg zit, maar je juist op je gemak laat voelen, kan dat een bepaald gevoel losmaken. Wat ook gebeurde.

Daarom ontstaan er op werkplekken natuurlijk veel relaties. Je kunt langzaam vertrouwd worden met een ander. Bij daten beslis je vaak op je eerste indruk, je eerste gevoel. Jij of je date kunnen ook wel eens je dag niet hebben, door allerlei omstandigheden die naast het daten ook nog gewoon plaatsvinden.

Zoektocht naar de echte ware

Wat denk ik ook moeilijk is bij daten, is het streven om echt op zoek te zijn naar de ware voor jou. Want is er wel een ware. Er zijn mogelijk veel “waren”,  maar je moet soms de tijd krijgen om ze te leren kennen.  Je denkt te moeten selecteren op bepaalde kwaliteiten en voorkeuren, maar daardoor mis je mogelijk juist de ware.

Texel, Vlieland,…

De man K. vertelde dat ze komend weekend naar Vlieland zouden gaan. Toen hem de vraag gesteld werd waarom Vlieland en niet één van de andere eilanden, toen bleek dit de keuze van E.  Hij had ze wel allemaal al gezien, blijkbaar in de tijd dat hij ook single was. Want op Texel was hij met Tessa geweest, op Vlieland met Vera, op  Terschelling met Thea, op Ameland met Anja en op Schiermonikoog met Sonja. Dit is niet wat hij echt zei, maar je zag dat hij zat te denken met wie was ik ook al weer in Schiermonikoog. Ik zei toen dat TV-tas voor hem echt een andere beeld op riep dat de 5 waddeneilanden op een rij. Dus niet in ieder stadje een ander schatje, maar op ieder eiland een andere date. Dat deed hem meer dan glimlachen, hij had er duidelijk goede herinneringen aan.

Een nieuwe date op een nieuwe plek

Zo geldt dat mogelijk voor veel mensen die aan het daten zijn, dat ze met een nieuwe date vaak op een nieuwe plek proberen af te spreken. Niet dat alle vorige plaatsen slechte herinneringen oproepen, dat hoeft helemaal niet. Maar nieuwe plaats, nieuwe date, nieuwe kans. Op een gegeven moment kun je natuurlijk weer vooraan beginnen, dan ga je bij wijze van spreken gewoon weer naar Texel

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!