schaamte

Hypnose als therapie tegen liefdesverdriet

Stel je relatie is over. Over en uit. Maar het gaat niet uit je hoofd. Het enige wat je doet is het overdenken en erover blijven huilen. Je omgeving wordt langzaam gek van jou omdat je er steeds maar weer over blijft  praten.  Is er een andere remedie dan tijd, vragen wij ons af.

Liefdesverdriet

Er zijn therapeuten die zeggen dat hypnose kan helpen wanneer je maar blijft huilen en blijft denken aan die liefde die over is en niet meer terugkomt. We kennen het gebruik van hypnose al wel als middel om te stoppen met roken of te veel eten. Maar of het ook daadwerkelijk te gebruiken is bij liefdesverdriet, dat blijft de vraag.

Onbewuste negatieve gedachten

Hypnose  wordt door moderne hypnotherapeuten toegepast samen met technieken als mindfulness en cognitieve gedragstherapie. Relaxatietechnieken in de vorm van ademhalingsoefeningen en visualisaties worden daarbij gebruikt om in een soort van trance terecht te komen. Onbewuste negatieve gedachten zouden hiermee veranderd  kunnen worden.

Diepere gebieden van het brein aangepakt

Ik heb er te weinig verstand van maar wanneer we de Britse hypnotherapeute Ailsa moeten geloven, werkt hypnose zo goed omdat het de diepere gebieden van het brein aanpakt, die ons gedrag programmeren.

Door ons onderbewustzijn kunnen we allerlei handelingen bijna zonder nadenken uitvoeren zoals je jas dichtritsen of je haren kammen. Het onderbewustzijn heeft ook controle op onze emotionele gewoonten en reacties.  Hypnose blijkt in staat te zijn gevoelens die je hebt voor je ex-partner te veranderen.

Mogelijk placebo-effect

Volgens  Professor Michael Heap  bestaat er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze theorie ondersteunt. Hij denkt eerder dat hypnotherapie een sterk placebo-effect heeft. Vrouwen willen graag geloven dat iets hen zal beter maken, en dat geloof maakt vaak al een verschil. Gewoon het feit dat er iemand je serieus neemt en aandacht voor jou en je probleem heeft, doet altijd al goed.

Ook mooie herinneringen

Voor mij persoonlijk hoeft het ook niet wetenschappelijk onderbouwd te zijn. De aanpak met hypnose klinkt daarom niet verkeerd. Het lijkt me een relaxte aanpak. Misschien werkt het omdat je negatieve gevoelens hebt, die je in de weg zitten, maar waar je eigenlijk niet helemaal los van wil komen. Ik bedoel hiermee, dat het helemaal niet meer hebben van die gevoelens,  echt streep onder het verleden betekent. Mogelijk ook een streep door de mooie herinneringen en gevoelens die er ook zijn. En die wil je eigenlijk ook niet kwijt. Door hypnose kun je de gevoelens niet omzeilen, je onderbewuste gaat zijn werk doen.

Zet in ieder geval stappen

Vooral je zelf serieus nemen met je probleem en niet alleen tegen jezelf zeggen dat je er aan gaat werken, maar ook echt stappen zet in die richting, heeft bij mij al een helend effect.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.