Het ziet er naar uit dat Patricia Paay het toch bij het rechte eind had want Adam Curry heeft bevestigd dat zijn huwelijk met Micky Hoogendijk inderdaad echt voorbij is. 

De voormalig Countdown-presentator heeft gisteren in een radio-uitzending bevestigd dat zijn huwelijk met de 44-jarige actrice-fotografe Micky Hoogendijk momenteel in zwaar weer verkeert. Zijn ex-vrouw Patricia Paay repte recent al over een naderende scheiding.

Onthulling

Lange tijd hulde Adam Curry zich in stilzwijgen over de geruchten over een breuk tussen hem en Micky Hoogendijk. Gisteravond stelde hij in één van zijn podcasts (digitale radio-uitzendingen): ,,Mickey en ik leven niet langer samen, ik ben er vrij zeker van dat dat niet gaat veranderen.” En: ,,Ik moet iets bekennen, ik heb mezelf gecensureerd de afgelopen tijd, uit eigenbelang. Ik heb de laatste maanden in een mediastorm gezeten tussen m’n vrouw en m’n ex-vrouw. Daar was met name mijn dochter Christina het slachtoffer van, vandaar dat ik zelf maar even zweeg. Micky en ik leven niet langer samen, ik ben er vrij zeker van dat dat niet gaat veranderen. Ze is niet eens in het land momenteel. Ze heeft het niet zo op Austin en, waarschijnlijk, ook niet zo op mij.”

Dochter Christina

Adam rept in zijn podcast ook over zijn in Nederland wonende dochter Christina (24). Volgens de podcastgoeroe is zij, nadat hij en Micky een punt zetten achter hun huwelijk, direct op het vliegtuig gestapt naar de VS. ,,Ze kwam om me bij te staan. Ons contact is hersteld. Ik ben onder de indruk van hoe zij hiermee omgaat,” zei Adam op de radio.

Ontkenning

Hoogendijk ontkende onlangs nog met grote stelligheid in het AD dat zij en Curry uit elkaar waren. ,,Er zijn dus niet, zoals Adams ex-vrouw Patricia Paay beweert, door ons papieren ter voorbereiding van een breuk aangevraagd,” zei ze toen. De twee trouwden 2 jaar geleden en woonden de laatste tijd in Austin (Texas). ,,In elk huwelijk speelt wel eens wat,” hield ze zich begin januari in het AD op de vlakte. En ze kondigde aan na een kort verblijf in Nederland weer snel terug te zullen keren naar haar Adam.

Diva La Paay

De 65-jarige diva en tv-persoonlijkheid Patricia Paay zag het allemaal aankomen. Zij, de ex-vrouw van Adam, bracht het nieuws over de huwelijksproblemen naar buiten. ,,Niet uit rancune, maar omdat het zo is.” Patricia: ,,Adam en zijn Micky gaan na een relatie van 5 jaar en een huwelijk van ruim 2 jaar uit elkaar. Ze leven al maanden apart maar hebben het slechte nieuws van hun scheiding nog niet officieel bevestigd en naar buiten gebracht. Veel doet dat er niet toe. Het klopt gewoon. Ze zijn uit elkaar. De koek is op en de bom gebarsten. En het zat er eigenlijk dik in dat dat zou gebeuren.”

Verhoudingen

Patricia kijkt er niet van op dat Adam en Micky uit elkaar gaan. ,,Hun karakters botsen. Ze zijn allebei niet de makkelijkste types. Juist dan is er veel tijd nodig om naar elkaar toe te groeien. Dat hebben ze echter niet gedaan. Verder was ook de verstandhouding van Christina en Micky verre van optimaal. Micky heeft zich behoorlijk aan Christina opgedrongen. Zo van: ik ben een soort nieuwe moeder voor je. Christina heeft daar nooit iets van willen weten. Zij en Micky liggen elkaar gewoon niet. Adam en Christina kunnen erg goed met elkaar opschieten. Misschien kiest Adam nu voor zijn dochter en heeft Micky een beetje het nakijken.”

Verlaten

Volgens Patricia hebben Adam en Micky hun huis in Austin (Texas) inmiddels verlaten. ,,Adam woont in een appartement in diezelfde stad. Hij wil daar hoe dan ook blijven wonen, omdat hij er zijn werk en vrienden heeft. Micky is tijdelijk neergestreken in Amsterdam. Op termijn wil zij in Los Angeles gaan wonen. Dat is meer haar stad dan Austin,” aldus Patricia. ,,Micky heeft nog steeds een permanente verblijfsvergunning voor de VS. Ze zal wel afwisselend in Amerika en Nederland gaan wonen.”

Adam zei gisteren in zijn podcast dat hij inmiddels in het centrum van Austin woont. Met Micky leefde hij even bij die Texaanse stad. Micky Hoogendijk was niet voor commentaar bereikbaar.