aanzoek doen op vakantie

Huwelijksaanzoek tijdens vakantie populair

Misschien kun je je er (nog) niks bij voorstellen of is het juist jouw ultieme droom maar ten huwelijk gevraagd worden op vakantie is ontzettend populair. Maar liefst 1 op de 4 aanzoeken vindt plaats op reis.

Knikkende knieën

Misschien ben jij ook wel eens door je knieën gegaan op vakantie, of kreeg je spontaan knikkende knieën toen hij je vroeg.. Het is nog altijd een bijzonder populaire plek voor een huwelijksaanzoek. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2154 pasgetrouwde Britten. 23 procent van hen werd ten huwelijk gevraagd tijdens een vakantie.

Lekker thuis

De enige plek waar meer mensen ten huwelijk worden gevraagd dan op reis is gewoon lekker thuis. 16 procent van de pasgetrouwen verloofden zich in de eigen omgeving. 16 procent werd gevraagd in een restaurant, 11 procent op een mooi plekje (waar dat dan ook moge zijn..) en 8 procent tijdens een telefoongesprek!

Strandlocatie

Van de huwelijksaanzoeken op vakantie werd 42 procent gedaan op een mooi strand. 21 procent vond plaats tijdens een romantisch etentje en 12 procent in de hotelkamer of het appartement.

Het Caribisch gebied het meest populair bij mensen die hun partner ten huwelijk willen vragen (26 procent), ook de Verenigde Staten (23 procent), Frankrijk (11 procent) en Italië (11 procent) zijn favoriet.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen