Huwelijksaanzoek is taak van man

Meer dan 90 procent van de huwelijksaanzoeken in Nederland gebeurt nog altijd door de man. Bij de helft van de koppels neemt de vrouw het daarna over en maakt zij de meeste beslissingen wat betreft de trouwerij.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Toptrouwlocaties.nl, uitgevoerd door onderzoeksbureau NarrowMinds onder 287 bruidsparen.De meeste stellen vinden het huwelijk vooral leuk (79 procent) en spannend (49 procent), hoewel het in 57 procent van de gevallen ook stress oplevert. Een kwart van de stellen heeft daarom ook wel eens onderling ruzie. De stress wordt vooral veroorzaakt door de genodigdenlijst en geld, beide leveren vier op de tien koppels stress op. Ook het vinden van een geschikte trouwlocatie zorgt nog wel eens voor moeilijkheden.

Opvallend is dat 79 procent van de mannen het liefst in een kasteel lijkt te trouwen, tegenover 42 procent van de vrouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?