Huwelijk minst populaire relatievorm

24-10-2005 – Huwelijk minst populaire relatievorm

Met je grote liefde in het huwelijksbootje stappen is niet langer het ideaalbeeld van single Nederland.
Slechts 20% beschouwt het huwelijk nog steeds als de meest ideale relatievorm. Bij ruim 47% van de ondervraagden is samenwonen veruit favoriet. Zelfs een LAT relatie wordt met 31% geprefereerd boven het huwelijk. Deze cijfers blijken uit het grote single & relatie onderzoek dat werd gehouden door online magazine Singlessite. In het onderzoek waaraan ruim 400 singles deelnamen stonden de relatieverwachtingen van de hedendaagse single centraal.

Ware liefde
Op de vraag of men nog gelooft in één ware liefde beantwoordde 37% deze met een volmondig “ja’. Verreweg de meeste singles, zo’n 55%, denkt echter dat ze meer ware liefdes in een mensenleven kunnen tegenkomen. Het overgrote deel van de singles laat weten, ondanks het feit dat ze momenteel genieten van hun single status, in de toekomst zeker niet alleen door het leven willen gaan. Maar liefst 87% zou het erg vinden om altijd single te blijven.

Ontmoetingswegen
Interessant is dat, ondanks de populariteit van datingsites, de single een spontane ontmoeting in het dagelijks leven ziet als de meest waarschijnlijke mogelijkheid om een nieuwe partner te ontmoeten.Tezamen met uitgaan en het beoefenen van hobby’s worden deze drie mogelijkheden door 54% als meest reële ontmoetingswegen beschouwd. Andere manieren van ontmoeten zoals de singlesring, het polsbandje, activiteitenbureaus en relatiebemiddelings-
bureaus worden hier als minst waarschijnlijk genoemd.

Relatie wensen
Wil men zich als single nog wel eens tegoed doen aan een one night stand, als er sprake is van een vaste relatie blijkt seksuele trouw voor 87% nog altijd erg belangrijk te zijn. Is een relatie een sta-in-de-weg voor een glanzende carrière? Niet volgens 65% van de ondervraagden. Zij vinden namelijk dat dit prima samengaat. Vriendschappen blijven ook na de intrede van een partner een erg belangrijke rol spelen. Het merendeel vindt zelfs dat de toekomstige partner een even belangrijke plaats inneemt als de vriendenkring.

De hedendaagse single is zichzelf duidelijk bewust van de vele criteria waaraan een nieuwe partner moet voldoen. Zo’n 43% laat dan ook weten zichzelf veeleisend te vinden ten aanzien van een nieuwe relatie. Het onderwerp kinderen geeft ook interessante resultaten weer. Door 44% van de geënquêteerden worden kinderen uit een vorige relatie niet als struikelblok gezien, terwijl tegelijkertijd 41% hier juist aangeeft alleen een partner zonder kinderen te willen. Slechts 2% zoekt expliciet een partner die al kinderen heeft.

Cultuur en geloofsovertuiging
Ondanks onze groeiende multiculturele samenleving zou slechts 23% een relatie willen aangaan met iemand die een andere etnische achtergrond heeft. Het overgrote deel twijfelt hierover of geeft hier aan dit absoluut niet te willen. De geloofsovertuiging van de toekomstige partner speelt een minder prominente rol. Interessant is hier dat 62% het niets uitmaakt welk geloof iemand aanhangt, mits men er zelf maar niet in mee hoeft te gaan. Slechts 16% geeft aan absoluut geen partner te willen die een geloofsovertuiging heeft.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten