Een nieuwe rage is van Amerika naar Londen overgewaaid. Het gaat om vrouwen die knappe mannen in de metro fotograferen en de kiekjes vervolgens posten op internet.

De nieuwste hype gaat als volgt: vrouwelijke reizigers spotten een knapperd op de metro, ze nemen dan een stiekeme foto en zetten deze op TubeCrush.net. De ‘dader’ zet hier een korte beschrijving bij en de locatie waar hij reisde en de datum. Andere gebruikers kunnen de foto’s dan beoordelen. De behaalde scores komen dan naaste de foto’s, hitsige vrouwen kunnen ook commentaar plaatsen. De site heeft intussen al duizenden fans.

Fantasie

Sommige commentaren zijn eerder onschuldig, de dames fantaseren bijvoorbeeld over de baan van de hunks. Maar sommigen gaan een stapje verder, zo veronderstelt eentje dat haar crush kan paaldansen omdat hij handschoenen draagt. De rage startte in de Amerikaanse steden Boston en New York, die hebben elk hun eigen website.

Privacy

Toch is deze trend niet zo onschuldig als deze lijkt. Hier en daar begint er al wat opstand tegen te komen, zo menen enkele twitteraars dat dit tegen de privacywetten indruist. Daarentegen, in de tegenovergestelde vorm: waar mannen niets vermoedende vrouwen zouden gaan fotograferen, zou er nog meer kritiek loskomen.