Vreemdgaan, oftewel overspel plegen, dat doen ze ook in België. En wat blijkt? 75 procent van de overspelige vrouwen valt op gevoel voor humor boven alle andere eigenschappen. Brazilianen zijn het enige volk dat seksuele prestaties het belangrijkste vinden bij de keuze van een minnaar. Dit blijkt een onderzoek van Victoria Milan.

De onderzoekers bij Victoria Milan hebben de profielen van 616.080 overspelige vrouwelijke leden uit verschillende landen geanalyseerd. Daaruit blijkt dat vrouwen die vreemdgaan uit 15 tot 21 landen de voorkeur geven aan een gevoel voor humor boven andere kwaliteiten, waaronder intelligentie en het geven van orale seks.

Humor versus libido

Oprichter en CEO van Victoria Milan Sigurd Vedal: “Een knap uiterlijk blijft niet eeuwig duren en een libido kan afnemen, maar een humoristische levensstijl is iets dat nooit vergaat. Vrouwen vinden dit belangrijk in een man, zelfs al gaat het maar om een tijdelijk avontuurtje” aldus Vedal.

Hoewel het onderzoek aantoont dat de meeste vrouwen in Europa voorkeur hebben voor een grappige man, is er altijd een uitzondering op de regel. Duitse en Poolse vrouwen vinden bijvoorbeeld intelligentie belangrijker dan plezier. Braziliaanse vrouwen willen vooral een minnaar die oraal vaardig is, terwijl Peruaanse en Mexicaanse vrouwen op zoek gaan naar iemand speels en experimenteel.

De eigenschappen die Belgische vrouwen belangrijk vinden in een minnaar

1. Gevoel voor humor: 35,74 procent
2. Intelligentie: 27,43 procent
3. Zelfvertrouwen: 25,38 procent
4. Plagerig karakter: 23,95 procent
5. Experimenteel & Speels: 22,56 procent

Het onderzoek werd uitgevoerd in Australië, Zuid Afrika, Mexico, Peru, Brazilië, Duitsland, Polen, Zwitserland, Duitsland, Portugal, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Spanje, Nederland, Ierland, Griekenland, België, Oostenrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk en de Tsjechië.