partnergeweld

Huishouden belangrijke oorzaak echtelijke ruzies

Het huishouden is een van de grootste oorzaken van echtelijke ruzies. Stellen kibbelen over wie het huis schoonmaakt, kookt en de afwas doet. Dit blijkt uit onderzoek van een online bezorgdienst onder meer dan 2000 volwassenen.

Alleen over geldkwesties wordt nog vaker ruzie gemaakt. Bijna twee derde van de deelnemers geeft toe minstens één keer per week te ruziën over klusjes. Een vijfde kent ten minste één koppel dat dat regelmatig doet of om die reden zelfs uit elkaar is gegaan.

Persoonlijke hygiëne
Luiheid wat betreft koken, schoonmaken en andere huishoudelijke klussen staat op de tweede plaats van redenen om bij iemand weg te gaan, achter slechte persoonlijke hygiëne. Met 24 procent is geld de meest voorkomende oorzaak van een ruzie. Op de tweede plaats volgt met 17 procent het beslissen wie kookt, wie afwast en de boel opruimt na het avondeten. Vrouwen vinden de mate van meehelpen in het huishouden belangrijker dan mannen. Een derde zou haar relatie verbreken als haar partner nooit iets uitvoert.

Scheiden
“In de eerste weken van het nieuwe jaar worden een recordaantal scheidingen aangevraagd”, zegt Simon Purkis, advocaat gespecialiseerd in familierecht. “Houding en gedrag wordt vaak als belangrijkste reden aangehaald voor de breuk, maar verrassend vaak komen dat soort klachten voort uit relatief triviale huishoudelijke problemen. Discussies over wie het meest kookt of opruimt kunnen de laatste druppel zijn, eerder dan gewichtigere zaken als trouw, die je misschien zou verwachten.”

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!