partnergeweld

Huishouden belangrijke oorzaak echtelijke ruzies

Het huishouden is een van de grootste oorzaken van echtelijke ruzies. Stellen kibbelen over wie het huis schoonmaakt, kookt en de afwas doet. Dit blijkt uit onderzoek van een online bezorgdienst onder meer dan 2000 volwassenen.

Alleen over geldkwesties wordt nog vaker ruzie gemaakt. Bijna twee derde van de deelnemers geeft toe minstens één keer per week te ruziën over klusjes. Een vijfde kent ten minste één koppel dat dat regelmatig doet of om die reden zelfs uit elkaar is gegaan.

Persoonlijke hygiëne
Luiheid wat betreft koken, schoonmaken en andere huishoudelijke klussen staat op de tweede plaats van redenen om bij iemand weg te gaan, achter slechte persoonlijke hygiëne. Met 24 procent is geld de meest voorkomende oorzaak van een ruzie. Op de tweede plaats volgt met 17 procent het beslissen wie kookt, wie afwast en de boel opruimt na het avondeten. Vrouwen vinden de mate van meehelpen in het huishouden belangrijker dan mannen. Een derde zou haar relatie verbreken als haar partner nooit iets uitvoert.

Scheiden
“In de eerste weken van het nieuwe jaar worden een recordaantal scheidingen aangevraagd”, zegt Simon Purkis, advocaat gespecialiseerd in familierecht. “Houding en gedrag wordt vaak als belangrijkste reden aangehaald voor de breuk, maar verrassend vaak komen dat soort klachten voort uit relatief triviale huishoudelijke problemen. Discussies over wie het meest kookt of opruimt kunnen de laatste druppel zijn, eerder dan gewichtigere zaken als trouw, die je misschien zou verwachten.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single