alleenstaande moeder

Huilen baby strategie tegen seks ouders

Bijna alle jonge ouders hebben al gevloekt op het nachtelijke gehuil van hun pasgeboren kind. Nu hebben wetenschappers de biologische reden voor dat nachtlawaai ontdekt: baby’s willen ouders te moe voor seks maken om zo te voorkomen dat ze snel een broertje of zusje krijgen.

Aandacht van moeder opeisen

Professor David Haig aan de Amerikaanse universiteit van Harvard heeft ontdekt dat baby’s biologisch geprogrammeerd zijn om de aandacht van hun moeder op te eisen. Nachtelijke sessies met borstvoeding maken ook dat de moeder langer onvruchtbaar blijft na de geboorte.

Onvruchtbaar

Haig verklaart: “We ontdekten dat baby’s vaker ’s nachts wakker worden na hun zesde levensmaand, ook komt dit vaker voor bij baby’s die de borst krijgen. Deze resultaten suggereren dat deze nachtelijke voedingen een manier zijn van de baby om hun moeder langer na de bevalling ‘onvruchtbaar’ te maken. Zo stellen ze de geboorte van een jonger broertje of zusje uit en vergroten ze hun overlevingskans.”

Strategie van de baby

De evolutionaire bioloog voegde eraan toe: “Natuurlijke selectie heeft ervoor gezorgd dat het gedrag van baby’s, dat de functie van eierstokken onderdrukt, in stand wordt gehouden. Dit komt doordat de kinderen voordeel halen uit het uitstellen van een volgende zwangerschap bij hun moeder. Een vermoeide mama kan gezien worden als een strategie van de baby om langer zonder broertje of zusje te blijven. Kinderen die snel na elkaar geboren worden, lopen meer risico om vroegtijdig te sterven. Vaker en intensiever borstvoeding geven, vooral ’s nachts, wordt met een langere periode van onvruchtbaarheid in verband gebracht.”

Faken van huilbui

Een Japanse studie had onlangs nog aangetoond dat baby’s een huilbui kunnen faken om de aandacht van hun moeder te trekken.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.