alleenstaande moeder

Huilen baby strategie tegen seks ouders

Bijna alle jonge ouders hebben al gevloekt op het nachtelijke gehuil van hun pasgeboren kind. Nu hebben wetenschappers de biologische reden voor dat nachtlawaai ontdekt: baby’s willen ouders te moe voor seks maken om zo te voorkomen dat ze snel een broertje of zusje krijgen.

Aandacht van moeder opeisen

Professor David Haig aan de Amerikaanse universiteit van Harvard heeft ontdekt dat baby’s biologisch geprogrammeerd zijn om de aandacht van hun moeder op te eisen. Nachtelijke sessies met borstvoeding maken ook dat de moeder langer onvruchtbaar blijft na de geboorte.

Onvruchtbaar

Haig verklaart: “We ontdekten dat baby’s vaker ’s nachts wakker worden na hun zesde levensmaand, ook komt dit vaker voor bij baby’s die de borst krijgen. Deze resultaten suggereren dat deze nachtelijke voedingen een manier zijn van de baby om hun moeder langer na de bevalling ‘onvruchtbaar’ te maken. Zo stellen ze de geboorte van een jonger broertje of zusje uit en vergroten ze hun overlevingskans.”

Strategie van de baby

De evolutionaire bioloog voegde eraan toe: “Natuurlijke selectie heeft ervoor gezorgd dat het gedrag van baby’s, dat de functie van eierstokken onderdrukt, in stand wordt gehouden. Dit komt doordat de kinderen voordeel halen uit het uitstellen van een volgende zwangerschap bij hun moeder. Een vermoeide mama kan gezien worden als een strategie van de baby om langer zonder broertje of zusje te blijven. Kinderen die snel na elkaar geboren worden, lopen meer risico om vroegtijdig te sterven. Vaker en intensiever borstvoeding geven, vooral ’s nachts, wordt met een langere periode van onvruchtbaarheid in verband gebracht.”

Faken van huilbui

Een Japanse studie had onlangs nog aangetoond dat baby’s een huilbui kunnen faken om de aandacht van hun moeder te trekken.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.