Houding van hoofd beïnvloedt aantrekkelijkheid

De houding van het hoofd heeft grote invloed op de aantrekkingskracht die mensen uitoefenen op het andere geslacht. Dat hebben Britse wetenschappers vastgesteld.

Vrouwen worden door mannen over het algemeen aantrekkelijker gevonden als ze hun hoofd licht naar beneden buigen. Mannen maken juist meer indruk op vrouwen als ze hun gezicht iets naar boven richten. Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Newcastle in het wetenschappelijk tijdschrift Evolutionairy Psychology.

Hoek

“Onze bevindingen tonen aan dat de hoek waarin we ons gezicht houden onze aantrekkingskracht op het andere geslacht sterkt beïnvloedt”, verklaart hoofdonderzoeker Darren Burke op nieuwssite Physorg.com.

De wetenschappers vermoeden dat de voorkeur voor hoofdhouding bij mannen en vrouwen evolutionair is bepaald. Mannen zijn normaal gesproken groter dan vrouwen en zijn daardoor waarschijnlijk gewend om een vrouwengezicht meer van boven te bekijken.

Vrouwen zouden door het lengteverschil juist een voorkeur hebben ontwikkeld om tegen de onderkant van een mannengezicht aan te kijken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?