soloreizen

Houd je hoofd koel bij deze temperaturen

We beleven de laatste weken de hoge temperaturen. Het kwik klimt soms zelfs naar tropische waarden van 35 graden en meer. ’s Nachts koelt het nauwelijks af, het blijft heel de nacht 20 graden of meer. Niet echt ideale omstandigheden om te slapen dus. Een aantal tips mee om je nachtrust veilig te stellen.

Bakoven

Door de aanhoudende hitte kan je slaapkamer wel eens worden omgetoverd in een ware bakoven. Dit maakt slapen er niet bepaald gemakkelijker op. Het raam openzetten in de hoop wat frisse lucht binnen te laten, lijkt dan vaak de enige optie. Ook de verkopers van ventilators doen dezer dagen gouden zaken. Die blazen echter enkel de aanwezige hete lucht in het rond en zullen dus zeker niet voor afkoeling zorgen. Toch zijn er ook nog andere manieren om de nacht op een aangename, koele manier door te komen.

IJsblokjes als geheime wapens

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ijsblokjes helpen om de lucht af te koelen. Vul een handdoek met ijsblokjes en span deze tussen twee stoelen. Zet daar een ventilator voor en de ijsblokjes zullen ervoor zorgen dat er enkel nog frisse lucht wordt verspreid. Een bak met koud water zorgt trouwens voor hetzelfde effect, maar is wat minder praktisch.

Draag natte kousen

Wat betreft kleding is het aan te raden natte kousen te dragen. Wanneer je je voeten koel kan houden, zal de volledige huidtemperatuur gaan dalen. Paradoxaal genoeg wordt naakt slapen afgeraden. Het vele zweet dat rechtstreeks wordt geabsorbeerd door je matras zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je een verkoudheid kan oplopen tijdens je slaap. Zorg dus voor een katoenen onderlaken dat je lichaamsvocht snel absorbeert en meteen ook weer afgeeft.

Geen koude douche

Bij het inslapen dienen de armen en de benen wijd te worden open gespreid. Zo voorkom je dat alle warmte zich verzamelt op je ledematen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lichaam afkoelt voor je in bed kruipt. Normaal doet je lichaam dit automatisch, maar wanneer de buitentemperatuur te hoog is, kan het wel wat hulp van buitenaf gebruiken. Een koude douche lijkt hiervoor het meest logisch, maar is niet de beste oplossing. Hierdoor wordt de stofwisseling namelijk aangewakkerd en zal het lichaam van binnenuit gaan opwarmen. Lauw water gebruiken bij het douchen is dus de boodschap.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.