mooie vruchtbare vrouwen

Hou vruchtbare vrouwen weg van jouw geliefde

Ook al denken we iets verder in de evolutie te zitten dan dieren, werken we in sommige gevallen instinctmatig. Mannen en vrouwen hebben het door wanneer een vrouw in de ovulerende fase zit, ze wordt dan extra aantrekkelijk gevonden. Voor seksgenoten voldoende reden om hun geliefden uit de buurt van deze vruchtbare, dus aantrekkelijkere vrouwen te houden.

Hou deze vrouwen weg van jouw geliefde

Vrouwen vinden het prettig andere vrouwen om zich heen te hebben. Maar vrouwen zijn altijd oplettend om aantrekkelijke vriendinnen uit de buurt van hun geliefden te houden, zeker in de periode dat er een eisprong plaatsvindt. Vrouwen doen dat volgens wetenschappers onbewust om zo hun eigen relatie veilig te stellen.

In het magazine Personality and Social Psychology schreven psychologen aan de universiteit van Arizona een artikel over het feit dat vrouwen hun geliefden afschermen van ovulerende concurrentie. De ovulatie ofwel de eisprong duidt het begin aan van de menstruatie en is het moment waarop een vrouw het meest vruchtbaar is. De wetenschappers komen aan deze wijsheid door het uitvoeren van vier studies, waarin meer dan 450 heteroseksuele vrouwen met een relatie hebben deelgenomen.

Signalen van ovulatie gespot

In de experimenten werden foto’s getoond van aantrekkelijke vrouwen. De onderzoekers concludeerden dat de deelnemende vrouwen het meest hun best deden om die vrouwen die meest vruchtbaar waren uit het vizier van hun mannen te houden. Zowel mannen als vrouwen zijn blijkbaar in staat om onbewust lichamelijke signalen van een ovulatie op te pikken. Onderzoek heeft ook bewezen dat het gedrag van vrouwen verandert tijdens de ovulatie. Eerdere studies brachten al aan het licht dat mannen reageren op deze andere gedragingen.

Zin in meer seks

Je partner weg houden van mooie aantrekkelijke vrouwen, dat gebeurt meer door vrouwen die hun eigen man zelf aantrekkelijk vinden. Deze vrouwen doen hier nog harder hun best voor als er aantrekkelijke vrouwen in de buurt zijn. Ze voelen zich nog meer seksueel tot hun eigen man aangetrokken als ze weten dat hij vruchtbare concurrenten heeft gezien. Ze willen meer seks met hun eigen man. Mogelijk een sterke methode om mannen te binden.

Afschermen werkt niet volledig

Onderzoekers van deze experimenten maken duidelijk dat het afschermen van je geliefde voor andere aantrekkelijke vrouwen in de praktijk moeilijk is. Een vrouw kan er voor kiezen haar knappe vriendinnen op bepaalde momenten niet in de buurt te willen. Je weet als vrouw natuurlijk nooit wat voor moois je man onderweg of op zijn werk allemaal voorbij ziet komen.

Hou vooral goed gevoel over jezelf

Probeer vooral een goed gevoel over jezelf te houden, meer kun je niet doen. Je kunt elkaar niet in een kooitje opsluiten om zo de kans uit te sluiten dat één van de twee een aantrekkelijk persoon treft.

Wat mannen nog meer aantrekkelijk vinden

Naast ovulatie zijn er nog wel enkele zaken te noemen die mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen. Zaken die vrouwen aantrekkelijk doet zijn. Of dit beeld voor alle mannen geldt, is de grote vraag.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.