feestdagen

Hou de feestdagen leuk, aub

Er zijn bepaalde momenten in het jaar die het meest beroerd zijn om een scheiding aan te kondigen. Kerst is er daar één van. Ben je er nog niet helemaal uit, probeer het dan in ieder geval nog even vol te houden. Probeer het zelfs nog even leuk te houden de komende feestdagen. Hoe in vredesnaam?

Terug naar de basis

Vind je de kerstdagen altijd al lastig, dan zal het je dit jaar helemaal zwaar vallen. Je loopt eigenlijk over van twijfel en overdenkingen, die je vaak een extra rimpel op je voorhoofd zullen geven. Wanneer je bedacht hebt dat jij kerst ook geen goede dag vindt om je besluit kenbaar te maken, maak er dan nog even het beste van. Bedenk wat je belangrijk vind met kerst. Dat zijn niet de grote cadeaus en ingewikkeld eten. Dat is samen zijn met mensen waar je graag mee bent. Je kinderen zijn het liefst gewoon thuis met hun ouders. Als de sfeer ontspannen kan zijn, dan hebben zij het al snel naar hun zin, en jij dus ook.

Wil je dit jaar echt niet doorbrengen met je schoonfamilie, nodig dan goede gemeenschappelijke vrienden uit, die mogelijk ook kinderen hebben. Er is dan al snel meer leven in de brouwerij en dat leidt af van eventuele spanning die in de lucht hangt.

Praat met elkaar

Niet goed met elkaar kunnen praten is nummer één als het aankomt op scheiden. Sommige stellen hebben het al nooit kunnen communiceren en anders zijn ze het in de loop van de jaren wel vergeten. Als praten toch al niet makkelijk gaat dan moet je sommige onderwerpen tijdens deze dagen echt vermijden. Maar je moet toch wat tegen elkaar zeggen, belangrijk hierbij is ook hoe je dat doet.

Hoe praat je met elkaar?

1. Voor vrouwen is het belangrijk niet onzeker over te komen met praten.

2. Formuleer kort wat je wilt en zet een punt. Vermijd onzinnige toevoegingen en non woorden.

3. Houd ook geen ellenlange verhalen met anderen dan je partner.

4. Je moet je tekst nooit eindigen met een vraagteken.

5. Vermijd je te verontschuldigen. Dit plaatst je ongewenst in een ondergeschikte positie.

6. Hou je emoties in bedwang, of gil even lekker hard als niemand je hoort, op het toilet bijvoorbeeld. Zorg dat je make up hiervan geen sporen heeft achter gelaten.

7. Ga wat leuks doen.

8. Wil je iets gedaan krijgen, vraag het dan direct. Alleen maar hints geven dat werkte voor kerst ook niet en dat het ook nooit gaan doen.

9. Overleg met je partner voordat je beslist over de invulling van de dagen, over welke vrienden je uitnodigt, over het wel of niet naar de ouders gaan.

10. Snauw of schreeuw niet tegen elkaar en tegen de kinderen. Doe ook niet overdreven betuttelend.

Goede feestdagen en veel wijsheid voor het nieuwe jaar

Even volhouden dus. Dit geeft je ook weer even bedenktijd. Scheiden is niet de enige oplossing, als het al een oplossing is. Verwacht niet alleen maar rozengeur en maneschijn.  Praat met iemand, gooi niet zomaar de knuppel in het hoenderhok. Na een scheiding komt er in ieder geval een nieuwe periode waarin je mogelijk weer vooruit kunt, omdat je te lang hebt stilgestaan door het overdenken van je beslissing. Sterkte en maak dat je met gepaste trots kunt terugkijken op jullie laatste kerst samen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.