bierfeest

Hotels tijdens Oktoberfeest onbetaalbaar

Morgen, zaterdag 20 september, barst de oktobergekte weer in alle hevigheid los. Dan gaan de bierfeesten in München weer officieel van start. Op Single2Travel.nl heb ik daar vorige week al een artikel over geplaatst. De populariteit van dit jaarlijkse drinkfestijn in Beieren blijft toenemen. Omdat het niet leuk is bij zo’n feestje de Bob te zijn, zoekt bijna iedereen een slaapplaats in de directe omgeving. 

Prijzen van hotels 6 keer zo duur

Wie nog geen hotel geboekt heeft, zal zich moeten haasten en diep in zijn buidel moeten tasten. Bijna  alle kamers zijn al bezet en voor de gelegenheid hebben de hoteliers hun prijzen sterk opgetrokken. Ook particulieren die een kamer aanbieden van Airbnb pikken hun graantje van de oktobergekte mee.

De hoofdstad van Beieren maakt zich alvast op voor de komst van 6 miljoen feestvierders. The Local voerde een prijsvergelijking uit en komt tot de vaststelling dat sommige hoteliers hun prijzen verzesvoudigd hebben. Goedkope en sterrenhotels doen hier aan mee.

Luxe hotel nog duurder

Wie liever in luxe zijn roes wil uitslapen, betaalt uiteraard nog meer. Een tweepersoonskamer in het viersterrenhotel King’s Hotel kost door het jaar 88,21 euro per nacht. Dezelfde kamer kost vanaf zaterdag maar liefst 544,50 euro per nacht. En dan hebben we het nog niet eens over de vijfsterrenhotels. The Local vond nog nog een plekje in het hotel Vier Jahreszeiten Kempinski, slechts 690 euro. Daar kun je heel wat biertjes van drinken. En ik vrees dat de prijzen van de bieren ook niet gering zullen zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!