oplichtingspraktijken op reis

Hotelkamer afknappers: dit zijn ze

Je boekt een lekker hotelletje en verwacht een schone frisse kamer. Wat een afknapper als je dan in een smoezelige hotelkamer terecht komt die ook nog eens een vieze badkamer blijkt te hebben!

Uit een onderzoek van Logis Hotels onder 612 hotelgasten blijkt namelijk dat dit de grootst afknapper is van de Nederlandse hotelbezoekers. Maar liefst 45 procent ergert zich het meest aan een vieze badkamer of hotelkamer met vuile vloeren en vlekken in het tapijt. Ook niet goed schoongemaakt sanitair, een vies douchegordijn of schimmelranden leveren behoorlijke teleurstellingen op.

Grote stad versus platteland

Opmerkelijk is te noemen dat mensen uit de grote stad vieze hotelkamers als een minder groot probleem ervaren. Mensen die uit het oosten van ons land komen ergeren zich veel meer aan dit soort dingen. Logisch ook, want je mag toch verwachten dat je in een schone hotelkamer komt als je er eventjes lekker tussenuit gaat?

Slechte bedden

Maar er zijn meer afknappers dan alleen een vieze kamer of badkamer. Van alle ondervraagden vindt 17 procent een slecht bed echt een behoorlijke domper. Meer dan 30 procent vindt een goed bed een voorwaarde voor een geslaagde hotelovernachting. Bijna een kwart van de hotelgangers zweert bij een goed ontbijt. Mensen uit het noorden van ons land vinden dit het minst belangrijk. Tot slot laat 29 procent van de ondervraagden weten dat geluidsoverlast een overnachting in een hotel grondig kan verpesten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Beschermd: Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

Beschermd: De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen!