drank seks en sterrenbeelden

Hooikoorts: dan drink je dit!

Natuurlijk zijn we super blij wanneer de zon lekker schijnt! Maar voor een deel van ons zorgt het helaas voor hooikoorts klachten. Snotteren, kriebelende ogen en meer van die ellende. Ben jij één van diegenen die enorm last heeft van hooikoorts? Goed nieuws: deze alcoholische versnapering is voor jou een verstandige keuze.

Wijn en bier

Volgens de Britse vereniging Asthma UK gaan hooikoorts en dranken als bier en wijn over het algemeen niet goed samen: 64% van de mensen met astma en hooikoortsklachten ervaart meer klachten na het nuttigen van deze dranken. Dit heeft te maken met de stoffen sulfiet en histamine. Bier en rode wijn bevatten histamine, waardoor een allergische reactie aangejaagd kan worden. Ook sulfiet, vooral te vinden in wijn, kan samen met bepaalde conserveermiddelen astma aanwakkeren.

Gin-tonic

Maar niet getreurd, er zijn ook alcoholische dranken die je wel kunt drinken. Ruil je glas wijn of bier in voor een doorzichtig alcoholisch drankje als gin of wodka. De reden dat deze dranken een betere keuze zijn voor mensen met hooikoorts of astma is dat – je raadt het waarschijnlijk al – deze in tegenstelling tot eerder genoemde dranken weinig histamine en sulfiet bevatten. Tonic toevoegen aan je gin kan met warm weer zeker geen kwaad. Je weet wat je moet bestellen dit weekend!

Bron: Het Laatste Nieuws, Marie Claire US

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.