online flirten

Hoogtijdagen voor datingapps in coronatijd

Ondernemers op de liefdesmarkt zien het aantal gebruikers sinds de coronapandemie groeien én signaleren dat onze wensen veranderen. “Sinds de eerste lockdown valt men niet meer over iets als een accent.”

Sinds de coronacrisis beleeft de datingindustrie hoogtijdagen. Datingapp The Inner Circle meet sinds de start van de pandemie de hoogste cijfers ooit en op Tinder worden meer berichten verstuurd dan ooit tevoren.

“De eerste drie weken van de lockdown waren stil. Maar sindsdien is het zó druk, dat we een stop moesten zetten op aanmeldingen”, vertelt Lotte Ditzel, die sinds vijf jaar eigenaresse van matchmakingbureau DTNG. is.

Ditzel ziet vanaf het begin van de lockdown dat mensen behoefte hebben aan verbinding. Volgens haar komt dit doordat we niet naar het werk, feestjes, borrels en festivals gaan en vooral veel tijd thuis doorbrengen, waar veel minder prikkels zijn.

Coronaperiode

DTNG. deed onderzoek naar de coronaperiode. Daaruit bleek dat 80 procent van de klanten op een vervolgdate gaat, dat aandeel is veel groter dan voorheen. “We merken dat mensen voorheen kritischer waren over lengte, looks, intellect. Sinds de eerste lockdown valt men niet meer over iets als een accent.”

Ook het swipegedrag is veranderd. “Achter elke swipe zit weer een ander, dus eerst was het: hop, naar de volgende. Nu merk je echt dat er een behoefte is aan een ander te leren kennen: met wie ben ik hier, wat hebben we gemeen?”

Deze verandering merkt ook Viv van datingbureau Bij Viv op de Bank. Ze reist sinds augustus met haar tweezitsbank in de achterbak het land af. De bank zet ze neer bij mensen die op zoek zijn. Viv interviewt ze kort en zet het interview daarna op Instagram. Geïnteresseerden kunnen daar vervolgens reageren.

“Mensen willen op dit moment een ‘echt’ iemand”, valt Viv op. “En van een platte foto op Tinder krijgt niemand een goed beeld. Bij mij zie je hoe iemand beweegt en lacht, je hoort zijn of haar stem. Daardoor zie je een mens in plaats van een vakantiekiekje van iemand op de rug van een kameel, waar je zo voorbij swipet.”

‘Ondernemers moeten inspelen op behoefte aan echt contact’

Nynke Nijman is seksuoloog en relatietherapeut en werkt als coach bij datingsite Lexa. Zij denkt dat een app als Tinder steeds minder gebruikt wordt voor de zoektocht naar een partner, nu de behoefte aan warmte en geborgenheid is gegroeid.

“Tinder is meer een marktplaats voor seks en vluchtig contact. Ik denk dat ondernemers in deze tijd het beste kunnen inspringen op de behoefte aan echt contact. Een uitdaging, zeker. Maar nu we alles online doen, zijn juist elementen van offline ontmoetingen essentieel voor mensen.”

Verder lezen doe je hier

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.