willie test womanizer
9 March 2017

Hoogtepunt van de dag: goede seks leidt tot betere werkprestaties

Geen zin om naar je werk te gaan? Misschien toch even kijken of je binnenkort een potje seks kunt regelen! Want een goed seksleven zou namelijk zorgen voor betere prestaties op het werk. Werknemers zouden zich gelukkiger voelen en daardoor met meer plezier de taken op hun werk uitvoeren.

Seks voor het werk

Uit een onderzoek van Oregon State University onder 159 getrouwde werkende stellen zou blijken dat degenen die de avond voor hun werkdag seks hadden, beter presteerden op hun werk dan collega’s die geen seks hadden gehad. Uit de studie, die gepubliceerd werd in het Journal of Management, zou volgens de onderzoekers ook blijken dat werknemers die vaker seks hebben dan hun collega’s gelukkiger zijn in hun werk.

Vrolijker

Degenen die frequent tussen de lakens kruipen, zouden vrolijker en tevredener dan normaal op hun werkplek aankomen en zich tijdens hun werk met meer enthousiasme op hun taken storten, wat zou resulteren in meer plezier in hun baan.

Voordeel

Professor Keith Leavitt, die aan het onderzoek meewerkte, zegt: “Een fijne relatie met een gezond seksleven kan ervoor zorgen dat werknemers gelukkiger en meer toegewijd zijn aan hun werk, wat als gevolg heeft dat hun collega’s en het bedrijf waar ze werken, hier ook voordeel van hebben.”

Uurtje extra

Volgens Leavitt zijn er al meerdere landen op de hoogte van deze feiten. Zo zou een gemeenteraad in Zweden zelfs hebben voorgesteld om werknemers van de gemeente een uur extra per week vrij te geven, zodat ze meer tijd hebben om seks te hebben.

Stress

Volgens de studie zou door seks werkgerelateerde stress flink verlaagd kunnen worden door de chemicaliën en hormonen die vrijkomen en terechtkomen in het beloningsgedeelte van de hersenen.

Prioriteit

Volgens professor Leavitt kan het fijne gevoel van seks maar liefst 24 uur aanhouden. “Dat bewijst maar weer eens dat seks sociale, emotionele en psychologische voordelen kan opleveren. Reden genoeg dus om je seksleven prioriteit te geven en er tijd voor vrij te maken”, aldus de professor.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Kwart werkenden vindt dat werkgever coronaregels onvoldoende naleeft

Maar liefst 26 procent van alle werkenden vindt dat hun werkgever...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie