vrouwen tips eerste move

Hoogopgeleiden geven weinig om Valentijnsdag

Hoogopgeleide Nederlanders hechten weinig waarde aan Valentijnsdag. 89% van alle mensen met minimaal een hbo opleiding achter de rug viert geen valentijn. Dit blijkt uit een uitgebreide enquête door onafhankelijke vergelijkingssite datingsitekiezen.nl. 2500 mannen en vrouwen tussen de 25 en 40 jaar werden ondervraagd over Valentijnsdag.

Valentijn vooral populair bij laagopgeleiden
Uit het onderzoek blijkt onder meer dat hoogopgeleiden veel minder waarde hechten aan de dag van de liefde dan laagopgeleide mensen. Waar bij hoogopgeleiden slechts 11% aangeeft Valentijnsdag te vieren is dit percentage bij laagopgeleiden 44%. Onder de hoogopgeleiden blijkt een etentje het meest populaire uitje, bij laagopgeleiden is de bioscoopavond favoriet.

Groot verschil tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden
Een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau over sociaal-culturele tegenstellingen gaf in oktober vorig jaar al aan dat hoogopgeleide en laagopgeleide mensen in verschillende werelden leven. De cijfers uit de enquête bevestigen dit grote verschil. Waar bij hoogopgeleiden slechts 11% aangeeft valentijn te gaan vieren is dit bij laagopgeleiden 44%.

Liefde gaat door de portemonnee
De cijfers van het onderzoeken geven ook aan dat mannen bereid zijn meer uit te geven aan cadeaus dan vrouwen. Mannen geven gemiddeld €25,- uit aan een Valentijns cadeau terwijl vrouwen maar €14,- besteden. Het favoriete cadeau om weg te geven op deze romantische dag is een cadeaubon, nauw gevolgd door de nummer 2 bloemen en de nummer 3 chocolade. Verder is er onderzocht hoeveel kaartjes er op de post gaan, wat mensen er voor over hebben om hun ware te verrassen en of opleidingsniveau relevant is voor het bedrag wat wordt uitgegeven voor een cadeautje.

Alle resultaten en een uitgebreid rapport van het onderzoek vind je hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam