vrouwen tips eerste move

Hoogopgeleiden geven weinig om Valentijnsdag

Hoogopgeleide Nederlanders hechten weinig waarde aan Valentijnsdag. 89% van alle mensen met minimaal een hbo opleiding achter de rug viert geen valentijn. Dit blijkt uit een uitgebreide enquête door onafhankelijke vergelijkingssite datingsitekiezen.nl. 2500 mannen en vrouwen tussen de 25 en 40 jaar werden ondervraagd over Valentijnsdag.

Valentijn vooral populair bij laagopgeleiden
Uit het onderzoek blijkt onder meer dat hoogopgeleiden veel minder waarde hechten aan de dag van de liefde dan laagopgeleide mensen. Waar bij hoogopgeleiden slechts 11% aangeeft Valentijnsdag te vieren is dit percentage bij laagopgeleiden 44%. Onder de hoogopgeleiden blijkt een etentje het meest populaire uitje, bij laagopgeleiden is de bioscoopavond favoriet.

Groot verschil tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden
Een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau over sociaal-culturele tegenstellingen gaf in oktober vorig jaar al aan dat hoogopgeleide en laagopgeleide mensen in verschillende werelden leven. De cijfers uit de enquête bevestigen dit grote verschil. Waar bij hoogopgeleiden slechts 11% aangeeft valentijn te gaan vieren is dit bij laagopgeleiden 44%.

Liefde gaat door de portemonnee
De cijfers van het onderzoeken geven ook aan dat mannen bereid zijn meer uit te geven aan cadeaus dan vrouwen. Mannen geven gemiddeld €25,- uit aan een Valentijns cadeau terwijl vrouwen maar €14,- besteden. Het favoriete cadeau om weg te geven op deze romantische dag is een cadeaubon, nauw gevolgd door de nummer 2 bloemen en de nummer 3 chocolade. Verder is er onderzocht hoeveel kaartjes er op de post gaan, wat mensen er voor over hebben om hun ware te verrassen en of opleidingsniveau relevant is voor het bedrag wat wordt uitgegeven voor een cadeautje.

Alle resultaten en een uitgebreid rapport van het onderzoek vind je hier.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.