singles smakken date

Hoogopgeleiden daten meer dan rest van Nederland

De meerderheid van de Nederlandse singles is op zoek naar een vaste partner, dat geldt vooral voor de hoogopgeleiden. Om nieuwe mensen te ontmoeten geven zij de voorkeur aan datingsites. Hierdoor hebben zij ook vaker een date dan de rest van Nederland.

Dé gespreksonderwerpen tijdens de eerste date zijn ambities en carrière en voor de meerderheid is een potje seks na afloop taboe. Dit blijkt uit onderzoek van datingsite PARSHIP.

Online platform is belangrijkst

Slechts 1 op de 10 Nederlanders onderneemt actie om de ware te ontmoeten. Hierbij blijken datingsites en andere online platformen voor Nederlandse singles nog steeds de belangrijkste manier om iemand te ontmoeten.

Met name 30+ singles en hoger opgeleiden blijken een voorkeur te hebben voor deze vorm van daten. De laagdrempelige manier van contact leggen en het gericht kunnen zoeken naar gelijkgestemden vinden zij grote voordelen van online daten.

“Hoogopgeleide singles stellen hoge eisen aan hun toekomstige partner, wat duidelijk is terug te zien in hun manier van daten”, aldus Mathilda van Maaren, psycholoog. “Online daten is voor hen het ideale middel om in korte tijd veel mensen te ontmoeten en te screenen, wat meer controle en tijdswinst oplevert. Dit is ideaal in het drukbezette leven dat veel hoogopgeleiden hebben.”

Werk en opleiding belangrijk

De ideale partner heeft, volgens Nederlandse singles, vooral humor (56 procent), karakter (41 procent) en is zorgzaam (35 procent) en intelligent (34 procent). Voor de helft (50 procent) van de hoogopgeleiden is echter ook werk en opleidingsniveau van groot belang. Geloof, inkomen en eventuele kinderwens worden als minder belangrijk ervaren.

De eerste date

De meeste Nederlanders gaan op de eerste date het liefst wat drinken in een rustig café of op een terras (71 procent). Hoger opgeleiden vinden ook een restaurant (44 procent) een goede optie voor die eerste ontmoeting. Gespreksonderwerpen die men tijdens de eerste date liever vermijdt zijn seks, politiek en exen. Voor de hoogopgeleiden zijn ambities, carrière en levensgeschiedenis dé gespreksonderwerpen tijdens de eerste date. Over het algemeen is hoogopgeleid Nederland na de eerste date wat gereserveerder dan de rest van Nederland: een afscheidskus (48 procent) is nog wel acceptabel, maar zoenen of seks is voor de meeste singles echt taboe.

Bron: Volkskrant

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam