Hoogopgeleide singles worstelen met het vinden van een partner van het juiste kaliber. Het CBS herkent in de ontwikkelingen en cijfers dat hoogopgeleiden graag hun evenknie willen vinden en dat dat in sommige leeftijdscategorieën een flinke uitdaging is.

Hoogopgeleid

Dat deze hoogopgeleide professionals struikelen als zij het datingpad op gaan, heeft volgens datingcoach Denise Janmaat voornamelijk andere oorzaken. Zo ziet zij deze singles vooral de slag missen doordat zij bij het begin van hun zoektocht te laag inzetten. De jarenlange ervaring van Janmaat leert dat singles die hoge eisen stellen, sneller de juiste partner vinden.

Hogere eisen aan partner   

Vaak  wordt aangegeven dat de hoogopgeleide single te hoge eisen aan de partner stelt. “Ze kunnen niet hoog genoeg zijn”, zo weet datingexpert Denise Janmaat uit de praktijk. “Hoe duidelijker het beeld van de gewenste partner is, des te makkelijker die partner gevonden kan worden.” Zij merkt dat de professional over het algemeen te vroeg water bij de wijn doet en daardoor uiteindelijk een te flauw aftreksel van de gewenste partner vindt. Die relatie loopt dan veelal stuk. De lange ervaring van Janmaat heeft haar geleerd, dat juist de single die aandacht besteedt aan het helder krijgen van zijn of haar wensen, de meeste kans heeft om binnen een paar maanden De Ware te ontmoeten.

Zakelijk succes is anders dan succes in het liefdesleven

Het merendeel van deze professionals heeft succes in zijn of haar job en weet wat ervoor nodig is om dat te bereiken. Het vertalen van die zakelijke vaardigheden naar het privé-leven blijkt moeilijker dan zij zelf verwachten. Zo is het aansturen van een team iets heel anders dan het managen van je relatie. Een collega is voor andere argumenten gevoelig dan de partner; die laatste wil ook anders benaderd worden.  Het lijkt een open deur, doch het aanvoelen van en communiceren met de partner is regelmatig onderwerp van de coaching door Janmaat.

Zakelijk voordeel leuke ‘bijwerking’ van daten

Janmaat vertelt dat daten de ultieme vorm van persoonlijke ontwikkeling is, die de professionals geen windeieren legt. Wat zij tijdens het daten leren, helpt hen vaak ook in hun zakelijke omgeving vooruit. De oorzaak van het nog niet vinden van de juiste partner blijkt namelijk vaak ook iets te zijn dat zich in het zakelijk verkeer manifesteert. Door daarmee aan de slag te gaan, heeft dat ook effect op het professionele vlak.

Doel van daten

Natuurlijk blijft het vinden van de partner waarmee gelachen én gefilosofeerd kan worden, het primaire doel van het daten. Samen kunnen sparren én genieten van het leven, zijn belangrijke voorwaarden. De hoogopgeleide professional wil graag zo snel en makkelijk mogelijk dat doel bereiken.

Training

Denise Janmaat verzorgt voor hoogopgeleide professionals de gratis Online Training ‘Hoe je als hoogopgeleide professional die partner van jouw kaliber wél vindt’. Deze vindt plaats op maandag 30 maart van 20.30 tot 21.30 uur, gewoon online, zodat die vanuit de luie stoel gevolgd kan worden. Deelname is gratis. Aanmelding is eveneens gratis en kan via deze link.

Eén reactie

  1. Ik zelf heb een middelbare opleiding genoten. Zelf vind ik dit onbelangrijk. Belangrijk voor mij is dat je elkaar juist aanvoelt. Wellicht ben ik een niet allerdaagse jongensachtige man van midden vijftig die zijn geluk misschien op een ongewone beproeft? Om elkaars gedrag moet je elkaar kunnen uitlachen of kunnen troosten? Bij een verschillend inzicht moet je toch iets met elkaar te maken willen hebben? En hierbij ga je ervoor dat je je beide vrij voelt in de relatie.

Reacties zijn gesloten.