Belgische singles

Hoogopgeleide single stelt te lage eisen aan partner

Hoogopgeleide singles worstelen met het vinden van een partner van het juiste kaliber. Het CBS herkent in de ontwikkelingen en cijfers dat hoogopgeleiden graag hun evenknie willen vinden en dat dat in sommige leeftijdscategorieën een flinke uitdaging is.

Hoogopgeleid

Dat deze hoogopgeleide professionals struikelen als zij het datingpad op gaan, heeft volgens datingcoach Denise Janmaat voornamelijk andere oorzaken. Zo ziet zij deze singles vooral de slag missen doordat zij bij het begin van hun zoektocht te laag inzetten. De jarenlange ervaring van Janmaat leert dat singles die hoge eisen stellen, sneller de juiste partner vinden.

Hogere eisen aan partner   

Vaak  wordt aangegeven dat de hoogopgeleide single te hoge eisen aan de partner stelt. “Ze kunnen niet hoog genoeg zijn”, zo weet datingexpert Denise Janmaat uit de praktijk. “Hoe duidelijker het beeld van de gewenste partner is, des te makkelijker die partner gevonden kan worden.” Zij merkt dat de professional over het algemeen te vroeg water bij de wijn doet en daardoor uiteindelijk een te flauw aftreksel van de gewenste partner vindt. Die relatie loopt dan veelal stuk. De lange ervaring van Janmaat heeft haar geleerd, dat juist de single die aandacht besteedt aan het helder krijgen van zijn of haar wensen, de meeste kans heeft om binnen een paar maanden De Ware te ontmoeten.

Zakelijk succes is anders dan succes in het liefdesleven

Het merendeel van deze professionals heeft succes in zijn of haar job en weet wat ervoor nodig is om dat te bereiken. Het vertalen van die zakelijke vaardigheden naar het privé-leven blijkt moeilijker dan zij zelf verwachten. Zo is het aansturen van een team iets heel anders dan het managen van je relatie. Een collega is voor andere argumenten gevoelig dan de partner; die laatste wil ook anders benaderd worden.  Het lijkt een open deur, doch het aanvoelen van en communiceren met de partner is regelmatig onderwerp van de coaching door Janmaat.

Zakelijk voordeel leuke ‘bijwerking’ van daten

Janmaat vertelt dat daten de ultieme vorm van persoonlijke ontwikkeling is, die de professionals geen windeieren legt. Wat zij tijdens het daten leren, helpt hen vaak ook in hun zakelijke omgeving vooruit. De oorzaak van het nog niet vinden van de juiste partner blijkt namelijk vaak ook iets te zijn dat zich in het zakelijk verkeer manifesteert. Door daarmee aan de slag te gaan, heeft dat ook effect op het professionele vlak.

Doel van daten

Natuurlijk blijft het vinden van de partner waarmee gelachen én gefilosofeerd kan worden, het primaire doel van het daten. Samen kunnen sparren én genieten van het leven, zijn belangrijke voorwaarden. De hoogopgeleide professional wil graag zo snel en makkelijk mogelijk dat doel bereiken.

Training

Denise Janmaat verzorgt voor hoogopgeleide professionals de gratis Online Training ‘Hoe je als hoogopgeleide professional die partner van jouw kaliber wél vindt’. Deze vindt plaats op maandag 30 maart van 20.30 tot 21.30 uur, gewoon online, zodat die vanuit de luie stoel gevolgd kan worden. Deelname is gratis. Aanmelding is eveneens gratis en kan via deze link.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.