relatie zoeken
29 September 2017

Hoogleraar duurzame relaties: zo slaagt een nieuwe relatie wél

Wil je er – na wat miskleunen op relatiegebied – bij dit exemplaar voor zorgen dat jullie samen achter de geraniums belanden? Dan moet je even verder lezen. Want hoogleraar duurzame relaties Esther Kluwer heeft een aantal zinvolle tips om van je nieuwe relatie een succes te maken.  

Werkstress ombuigen

Zo concludeert Kluwer, werkzaam aan de Radboud Universiteit, dat problemen op het werk een belangrijke bron zijn voor negativiteit in een relatie. “Na een negatieve werkervaring – kritiek, een conflict met een collega, werkstress – ben je thuis geestelijk minder beschikbaar.” Daarom adviseert ze om voor je naar huis gaat, drie dingen op te schrijven waarvoor je je partner dankbaar bent.

Jezelf kunnen zijn

Een tweede belangrijk aspect in een goede relatie is autonomie. “Autonomie is niet onafhankelijk zijn, maar: jezelf kunnen zijn in de relatie. Autonomie betekent in staat kunnen zijn te vertellen wat je wilt, en vervolgens te kijken of dat ook kan. Soms is iets niet mogelijk, het is altijd geven en nemen.”

Ruzie maken

Verder is het van belang om op een goede manier ruzie te maken. Slinger elkaar geen verwijten naar het hoofd, maar praat rustig. “Loop even de kamer uit, bedenk; dit schiet niet op als je voelt dat je geïrriteerd bent, tel desnoods eerst tot tien en ga het gesprek pas aan als de emoties zijn weggeëbd.”

Tijd

Tenslotte is het cruciaal om tijd voor elkaar vrij te maken, zeker als je kinderen hebt. “Blijf elkaar zien als twee volwassenen met ieder zijn leuke kanten en eigen ideeën. Blijf je interesseren voor elkaar; wat drijft je? Waar beleef je plezier aan? Dat is de basis. In veel relaties komt de partner pas na de kinderen, werk en sociale leven. Maar je zou je geliefde nooit als vanzelfsprekend moeten zien.”

Bron(nen):   AD / Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie